30 Ağustos 2007 Perşembe

yatak başlığı,yatak başlıkları,yatak başlık,deri yatak başlıkları,modern yatak başlıkları,pirinç yatak başlıkları,klasik yatak başlıkları,

Yatak odalarının tarzı yatak başlıkları
Yatak başlıkları, porselen ve inci dekorlarla birlikte yatak odalarına zarafeti getirdiler.
Pirinç ve demir yatak başlıkları uzun zamandır ingiliz yaşamının bir parçasıdır. İlk yapıldıkları tarih 1840’lara kadar uzanır. Bu dönemdeki yataklar elle demir dövülerek yapılmıştır. Sanayi Devrimi’nin ardından daha çok sayıda imal edilmeye başlanmıştır. 1880’lerde neredeyse her İngiliz evinde bu tür yataklardan iki veya üç adet bulunuyordu. 1860-1930 yıılları arasında yaşamış olsaydınız, evinizin yatak odalarının her birinde mutlaka bu tarz bir yatak olurdu.
Pirinç yatak sadece İngiltere’de değil, Afrika, Hindistan gibi uzakta olan ve Britanya imparatorluğu’na ait her kolonide bulunmaktaydı. Yataklar İngiltere’de üretilip gemilerle uzak kolonilere götürülüyordu. Olayın komik yanı, bu yataklar güzellikleri ve görkemleri için değil, pratik sebeplerden dolayı satın alınıyorlardı. İngiltere ve Avrupa, yüzyıllarca tahta kurularından çok çekti. Bu böcekler hastalık taşıyor ve bulaştırıyorlardı. Böcekler tahta yataklarda yaşadıkları için pirinç yataklar daha sağlıklı olarak kabul edildi.
Pirinç yatak başlıkları, porselen ve inci dekorlarla birlikte yatak odalarına zarafeti getirdiler. Demirden yapılan daha basit yataklar ise pirinç çubuklarla süslendi. Bu yataklar hizmetçiler ve gelir düzeyi düşük kişilerin evleri için üretiliyordu. Buna rağmen günümüzde bile cazibelerini koruyorlar.

kaynak: www.mobilyaonline.com


yatak başlığı,
yatak başlıkları,
deri yatak başlıkları,
modern yatak başlıkları,
pirinç yatak başlıkları,
klasik yatak başlıkları,
baza yatak başlık,
mobilya yatak başlıkları

Hiç yorum yok: