26 Ağustos 2007 Pazar

Mobilya Dünyası,mobilya markaları

Türk Mobilya sektörü emin adımlarla dünya pazarında ilerliyor.

Mobilya dünyası,mobilya markaları

El Yapımı Mobilyada Dünyada İlk Beşteyiz.

Türkiye'den yurtdışına açılan bazı mobilya firmalarının, dünya pazarında söz sahibi olmaya başladığı bildirildi. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Türkiye'nin toplam ihracatında binde’li oranlarla ifade edilebilecek kadar düşük bir paya sahip olan Türk mobilya sektörünün, bu durumdan kurtulabilmenin mücadelesini verdiğini söyledi. Ercan, el yapımı mobilyada Türkiye'nin dünyada ilk 5 içinde yer aldığını da vurguladı. Mobilya sektöründe iyi bir değerlendirmeyle alındığında, küçük rötuşlarla başlangıçta 1.5-2 milyar dolarlık bir ihracatın olabileceğine dikkat çeken Ercan, sektörünün birkaç yıl içinde de anormal bir patlamayla 5-6 milyar dolar ihracat potansiyeline sahip bulunduğunu kaydetti.

Ercan, şöyle konuştu: 'Türkiye'de mobilya sektörü, tekstil sektörü kadar elzem ve tekstil sektörü kadar ihracat şansı yüksek olan bir sektördür. Ama maalesef, mobilyacıları Türkiye'deki idareciler pek ciddiye almıyorlar. Bu konuda çok iddialıyım ve açıkça söylüyorum, bizim istediğimiz desteğin tamamını değil yüzde 50'sini sağlasalar birkaç yıl içinde Türkiye'nin mobilya ihracatını 10 milyar dolara çıkarırız. Biz para istemiyoruz. Biz imkan istiyoruz, fırsat istiyoruz. Bize bu fırsatlar tanınırsa 5 yıl içinde dünyaya Türk mobilya sektörü olarak nam salarız.'İtalya'nın İhracatı 20 Milyar DolarSektörü, ülkeler bazında değerlendirdiklerinde İtalya'nın 20 milyar dolar yıllık ihracatının olduğunun ortaya çıktığını belirten Ercan, Fransa ve ABD'nin mobilya sektöründeki diğer önemli iki ülke olduğunu kaydetti.

Ercan, Türkiye'nin dünya mobilya sektöründeki payının ancak, İtalya'nın yüzde 1'i kadar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 'Türk mobilyalarında el işçiliği çok önemlidir. El yapımı mobilyada Türkiye dünyada ilk 5 içinde yer alıyor. Türkiye'nin rekabet şansı da el işçiliği mobilyalarda yatıyor. Estetik, kalite ve fiyat olarak Türk mobilyalarının kesinlikle bir numara olduğunu düşünüyorum.'Kaynak : Akşam

Hiç yorum yok: