27 Ağustos 2007 Pazartesi

kanepe imalat,üçlü kanepe,koltuk kanepe modelleri,kanepe ytl,bazalı kanepe,kanepe kolları

Mobilyalar için kumaş seçimi
Aşağıda belirtilen birkaç basit kurala uyulduğunda döşenmiş mobilyanın kullanım ömrü uzayacaktır.Kullanım niyetine uygun kumaş seçimi oldukça önemlidir. Örneğin, kadife kaplama pamuklu veya naylon veya olefin olarak bulunuyorsa, kullanımın fazla oldugu kalabalık ailelerde naylon kadife kullanılması uygun olacaktır. Olefin kadife hafif kullanıma sahiptir ve çürümeye karşı dayanıklı olma özelliği ile nemli iklimler için mükemmel bir seçimdir. Pamuklu kadife yıpranmaya ve toza karşı daha az dirençlidir, daha az kullanılan yerler için uygun olacaktır.
VakumlamaHaftalık olarak vakumlama veya hafifçe fırçalama tozlardan arınmaya ve yıpranmayı ve aşınmayı artıran, iplikler arasındaki kir tabakasının yerleşmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
ÇevirmeKumaş kaplanmış minderlerin periyodik olarak çevrilmesi ömürlerini uzatacaktır. Serbest (bağsız) yastıkların haftalık olarak ters çevrilmesi aşınmanın eşit olarak dağılmasını sağlayacağından eskimelerini geciktirecektir.
Kumaş KorumaKumas koruyucular mobilyanızın döşenmiş parçasını toz ve lekelerden koruyarak kullanım ömrünün uzatılmasına yardımcı olur. Bazı kumaş koruyucular imalat aşamasında uygulanırken bazılarıda evde uygulanabilmektedir.Koruyucu kullanılarak bitirilmiş olsada mobilyanın kumaş bakımına ihtiyacı gözardı edilemez. Bu kumaşın tozdan arınma ve toz emme özelliğini degiştirir. Üzerine plastik bir kaplama sağlamış olmaz. Toz ve kir kumaş tarafından iyice emilmeden vakumlanarak veya fırçalanarak temizlenmelidir. Mobilya üzerindeki kir ve lekeler aşağıda belirtilen bakım kodlarına göre hemen temizlenmelidir.
Dokuma / Kumaş TemizliğiBirçok mobilya döşemesi 1969 yılında belirlenen mobilya endüstrisi temizlik kodu taşır. Bu, müşteriye özel dokuma türlerinin nasıl temizlenebileceği konusunda bilgi verir. Bahsi geçen kod 4 tane harf ve bakım talimatlarından oluşur. Bu kod harfleri W, S, W-S ve X dir. Bu kodların yazılı olduğu etiket genelde döşemelerin altlarında bulunur.
Kod " W "Tüm tozları önlemek için sıkça vakumlama veya hafif fırçalama yapılması önerilir. Bir lekenin temizlenmesi için yumuşak bir deterjan veya çözülmeyen döşeme sampuanı gibi su bazlı temizleme ürünü köpürtülerek uygulanmalıdır. Köpük yumuşak bir fırça ile dairesel hareketlerle uygulanmalıdır, kurutmak için vakumlanmalıdır. Bu işlemden önce ufak bir alanda test edilmelidir. Mobilyanın tümünün kirlenmesi halinde profesyonel bir mobilya temizleme servisine başvurunuz.
Kod " S "Tüm tozları önlemek için sıkça vakumlama veya hafif fırçalama yapılması önerilir.Bölgesel temizleme için suda çözünen yumuşak bir deterjan veya karbon tetraklorid içeren kuru temizleme önerilir.Bu işlem uygulanmadan önce küçük bir alanda test edilmelidir. Sadece profesyonel bir temizlik şirketi temizlemelidir.
Kod " W-S "Tüm kirleri önlemek için, toz ve kirlerin temizlenmesinde sık olarak vakumlama veya hafif bir şekilde süpürme/ fırçalama tavsiye edilir. Leke, çözünebilir yumuşak bir döşeme şampuanı ile veya yumuşak bir deterjanın köpüğü ile temizlenmelidir. Bir leke çözücü veya kuru temizleme ürünü kullandığınızda kullanım talimatını dikkatlice izleyin ve bu işlemi sadece iyice havalandırılan bir odada yapın. Yüksek oranda toksik olan tetraklorid kapsayan ürünlerden kaçının. Diğer bir metod ise işlemden önce küçük bir bölgede bu temizleme işlemini önceden test etmenizdir. Eger mobilyanızın kumaş kaplı bölümü tümüyle kirlenmişse profesyonel bir temizlik şirketine başvurunuz.
Kod "X "Toz ve kir birikimini önlemek için bu dokumayı sadece vakumlayarak veya hafifçe fırçalayarak temizleyin. Su bazlı köpük temizleyiciler veya çözünür bazdaki temizlik ürünlerinin herhangi bir çeşidi oldukça fazla çekmeye, yüzeyinde şekil bozukluklarına veya lekeye neden olabileceğinden kullanılmamalıdır

kaynak: Türk Mobilya

kanepe imalat,üçlü kanepe,koltuk kanepe modelleri,koltuk ve kanepeler,kanepe ytl,bazalı kanepe,kanepe kolları,

Hiç yorum yok: