26 Ağustos 2007 Pazar

yatak, yatak odası,yatak odaları,yatak oda,

Sizin için doğru yatak hangisi?
Her birimizin yatağın sertliği ve yastığımızın yüksekliği konusundaki tercihleri farklıdır. Kimi insan sert yataklarda daha rahat uyur, kimisi de yumuşak yatakları sever. Ancak eski bir yatakta yatmak herkesin uyku kalitesini olumsuz etkiler. Bu nedenle ortası çukurlaşmış, engebeli, yayları bozulmuş yatakları yenilemek gerekir.
Eskimiş ve formu bozulmuş yatakta uyuyan kişilerin sabah uyandıklarında sıkça karşılaştıkları sorun; bel ve sırt ağrıları, halsizlik ve yorgunluktur. Bu ağrılar, bir süre sonra ciddi sağlık problemlerine de yol açar. Bu durumda, yatak en kısa zamanda değiştirilmelidir. Yaşamınızın üçte birini uyuyarak geçirdiğinizi unutmamalısınız.
Vücut sağlığı açısından en önemli bölge sırt, omurlar ve bel bölgesidir. Bu yüzden yatak alırken en az 8-10 sene kullanacağınızı düşünerek en iyisini almaya özen göstermelisiniz. Yeni bir yatak alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Yatak, maksimum 10 yıl kullanılmaktadır. Araştırmalara göre iyi kullanılıp her ay en az bir kere ters yüz edilen bir yatağın ömrü maksimum 10 yıldır. Yatağınızın kumaşındaki lekelenme, yüzeyinde bozukluk, aşınma, yırtılma, çökme gibi problemler, yatağınızın deforme olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir.
Satın almayı düşündüğünüz yatağın üzerine uzanın. Yatağın sertliği, yumuşaklığı ve rahatlığı hakkında yatağın üzerine uzanarak karar verin. Omuz ve kalçanızın rahat olup olmadığını kontrol edin. Yatağın içinde kullanılan malzemeleri, dışındaki kumaşın kalitesini ve kullanılan yay sistemini kontrol edin.
Eski yatağınızla yeni bir yatağı karşılaştırırken, 10 yıldır yatağınızı değiştirmediğinizi unutmayın. Yatak teknolojisindeki son gelişmeler sizi şaşırtabilir.
Yay sistemine dikkat edin İç yay sisteminin yoğun olması ise vücut ağırlığını yatağa daha eşit yayar ve rahatlığı arttırır. Yaylanma ve esneme özelliği ile yatak vücudun kıvrımlarına uyum sağlar ve dolayısıyla omurga zarar görmez.
Dolgu malzemeleri konforu sağlar
Kaliteli yataklarda yay konstrüksiyonunun üzerinde, üst dolgu malzemelerinin yaylarla temasını önleyecek koruyucu sert bir malzeme bulunmalıdır. Bu malzemenin üzerinde ise dolgu katmanları bulunmalıdır. Bu bölüm size gerçek rahatlığı sağlar.
Ayrıca yatağı uygun baza veya karyolanın üzerinde kullanmak gerekir. Sert zeminler tercih edilmelidir. Uygun zemin, yatağınızın dayanıklılığını arttırmakla beraber, performansını yükseltir.
Yatağın ömrünü uzatın
Yatak koruyucusu kullanmanız yatağınızın kirlenmesini önler. Yatağınızın dayanıklılığını arttırır.
Yatağınızı periyodik aralıklarla ters-yüz edin. Bu, hep aynı alana ağırlık gelmesini önleyerek ömrünü uzatır.
Yatağınızı taşırken, yerini değiştirirken katlamayın. Yay konstrüksiyonlarında deformasyona yol açar.

Hiç yorum yok: