26 Ağustos 2007 Pazar

mobilya çizim,mobilya sektörü,mobilya makinaları

Dijital çağ olasılık dışı bir endüstriye kaydı: Mobilya döşemeleri.Kanepeler ve sandalyeler için kumaş üreten bazı firmalar, yirmi kadar rengin birarada kullanıldığı desenleri yaratmalarına olanak tanıyan dijital baskı makinelerini kullanıyorlar.

mobilya sektörü
Geleneksel yöntemlerle (elde veya döner makinelerde) hazırlanan kumaşlarda hemen hemen hiçbir zaman 15 yada 20 renk birarada kullanılamıyor çünkü kullanılan renk sayısının artması daha fazla zaman ve maliyet anlamına geliyor.Dijital baskı teknolojisi, tüketiciler için daha karmaşık ve çok renkli desenlerin kullanımına ve farklı kişisel zevklere daha çok hitap eden seçeneklerin çıkmasına öncülük yapacak.
Son birkaç haftadır dijital olarak hazırlanmış gösterişli kumaşlar ilk kez geniş ölçüde yaygınlaştı.Dijital baskıcılar aynı zamanda küçük kumaş partileri hazırlamayı da kolaylaştırıyorlar.

Teknoloji, tekstil baskısı 1990'ların sonlarından beri ev tekstiline uygulanabilir olmasına rağmen bugüne kadar yüksek fiyatları nedeniyle perakendeciler çok pahalı buldukları ve satamayacaklarını düşündükleri bu kumaşlara fazla rağbet göstermemişlerdi.Kaynak : www.dexigner.com

Hiç yorum yok: