25 Ağustos 2007 Cumartesi

Bebek,Bebek Mobilya,Mobilyada dikkat edilecek hususlar

Bebek Mobilya için önemli olan hususlar

1-) Makas mekanizmaları: kaliteli olmayan makas mekanizmaları ileride başınıza dert açabilir oturduğunuz bir anda küt oda ne kanepe yatıyor ve asla açılmıyor bir kaç kere denemekte fayda var hatta sert bir şekilde denemekte fayda var makasları.
2-) Eğer petli denilen sitilde bir ürün alıyorsanız bu petin düzğün şekilde kanepenin önünde durması ve siz çekiştirince kolay kolay elinize gelmemesi gerekmektedir yoksa 1 sene gibi bir kısza sürede öne doğru yayışmaya başlar
3-) Yay arası takozlar , oturtuğunuz kısımdaki yayların arasına belli sıklıkta takoz yerleştirilir yada hhiç yerleştirilmez ( kaliteyi gösteren unsurlar) eğer içini görebileyorsanız. aralarında ne kadar takoz sünger varsa yayalarından gelecek ses ve çökme oranı o kadar azalıcaktır.
4-)Kumaş bu konuda satıcının size söylediklerini yanında eğer yanınızda biraz kolonya varsa kumaş üzerine tabiki koltuğa dökmeyin kumaş kartelasında kumaşta deneyin dökülme varsa aman dikkat edin. ikinci kartelaya bakarken kumaşlara dikkat edin eğer biraz kumaş bilginiz varsa zaten anlayacaksınızdır.
5- İskelet yapı çoğunlukla kavak ağacı sunta ve metal profilden oluşan aksam kullanılmaktadır. Eğer mobilyanızın yatak olma gibi fonksiyonları sizler için önemli değil ise size gürgen(fırınlanmış) kasa almanızı tavsiye ederim yıllaraca rahatlıkla kullanabilirsiniz.
6- Gerçek deriler hariç imitasyon derilerden kaçınmanızı öneririm zira çabuk deforme olabiliyorlar.
7- Yatak yapısında gerçektende içindeki materyaller en önemlisidir kışlık ve yazlık yüzeyde doğru materlyallar kullanılmışmı yatak arası süngerler ne kadar gibi sorularla satıcıyı bunalttığıınızda eminimki daha iyi sonuçlar elde edeceksiniz.
8- Modüler mobilyada en önemil nokta kenar kaplamalardır. bunlar eğer pvc bazlı kenar bandı değilse kısa sürede kendini bırakacak ve çok nahoş bir görüntü oluşturacaktır. Ayrıca modüler mobilyalar çok fazla sökülüp takılırsa çok çabuk deforme olur. Eğer ev taşıyorsanız teknik servisinden yardım almak sizin için daha hayırlı olacaktır.

Kaynak :

Hiç yorum yok: