25 Ağustos 2007 Cumartesi

mobilya ve dekorasyon,mobilya aksesuarları,koleksiyon mobilya,mobilya tasarım,mobilya modelleri,mobilya çeşitleri

2007 Trend Mobilya ve Dekorasyon

10.08.2007 2007 trend mobilyaları ve dekorasyon tercihlerini Candice Olson Divine’daki yazısından sizin için ülkemize uyarladık:

İçbarış ve Dinginlik temasının 2007 ev ve işyeri dizaynında yeralması dileğiyle:

1- El emeği ile yapılan bilhassa da pek alışık olmadığımız malzemeler kullanılan ince ve karmaşık el işçiliğinin nadide parçalarını bulmak için keşfe çıkın.
2- Etnik Mobilyalar daha önce hiç olmadığı kadar mobilya ve dekorasyon piyasasını bu denli etkilememişti. Hind kumaş çılğınlığı dünyada artarken ülkemizde yerel desenli kumaşlar ağır basıyor. Ayrıca Türk mimarisindeki geleneksel Osmanlı başlangıçları yakında mobilyalarımıza da nüfuz edecek gibi.
3- Tabiata Dönüş 2007’nin sıcak renklerinin ve canlı tonlarının kaynağını işaret ediyor. Renk paletleri daha çok rahatlatıcı tonları, toprak rengini kahverengi üzerinde gölgelemelerle barındırıyor. Pek tabiiki mobilyalar da bu renk tayfından nasiplenecek.

4- Yerden Tasarrufla eskilere ait daracık değil ama daraltılmış yaşam alanları geri dönüyor. Evinizin pek çok köşesi gayet geniş ve rahat ama babaannenizle bir köşede fısır fısır konuştuğunuz o köşeler yok artık. 2007 trendi katlanabilen mobilyalar, kısaltılmış dolaplar ve küçük antika kabinleriyle evinize ve daha çok küçük evi olanlara geliyor.
5- Sanatsal Mozaik 2007’de yükselenlerden. Yani pek çok sanat dalına ait eserler birarada mutluca yaşayabilecek.
6- Ev Yapımı herşey moda. Neye ve kime benzerse benzesin ev yapımı her "eser" evinize konuk olacak.

7- Yemek Odası takımlarına ek olarak daha alçak seviyeleri hatta bağdaş vaziyetinde yemek masaları moda Çünkü bu masa sehpa karışımı "tahta"lar ailedeki samimiyeti daha da artırarak birlik ve dayanışma duygusu sağlıyor.
8- Hakiki Derinin Hakimiyeti yine muhkem. Ancak genelde kolçaklarda kullanılan derilerin pek çok kumaş varyasyonlarıyla kesişerek dans edeceği açık.
9- Daha Basit öğeler hayatımıza adımlarını atmak üzereler. Mobilyadan boyaya boyadan kumaşa her alanda basitlik, rahatlık ve nezahet ama mutlaka "tarz"ı olan.

kaynak : http://www.turkmobilya.com/

Hiç yorum yok: