26 Ağustos 2007 Pazar

klasik yatak odası,yatak odası takım,modern yatak odasi

Yatağınızı Yenilemeniz Gerektiğini Gösteren İpuçları
1) Sabah Uyanınca Kendinizi Dinlenmiş HissetmemekHayatınızın üçte birini yatakta geçireceksiniz. Eğer dinlenmiş olarak uyanamıyorsanız, belki yeni bir yatak almanın zamanıdır. Çok basit: Doğru desteği aldığınız zaman, iyi dinlenmiş olursunuz.
2) Yatağınızın 8-10 Yaşında OlmasıYatağın yaşı önemli bir göstergedir. İyi bir set çok faydalı olabilir. Ama en iyi yatak bile 8 ila 10 sene sonra vücudunuza ihtiyacı olan desteği sağlamayabilir.
3) Yatağınızın Başkasından Size Geçmiş OlmasıEğer bir yatak birileri için çok eski ve kullanılmışsa, başkası için de iyi değildir. Bu, çocuklar için de geçerlidir.
4) Yatağınızda Çukurlar ve Çıkıntılar Olması, veya Çok Yumuşak GelmesiEğer yatağınızda farkedilir "tepeler ve vadiler" varsa, ya da yattığınızda otomatik olarak ortaya yuvarlanıyorsanız, yeni bir set almanın zamanı gelmiştir. Yaylar, yataklarındaki dayanıklı, kalıcı parçalardır. Öncelikle dolgu malzemeleri eskir ki, bu da konforun ve desteğin azalmasıyla birçok problemin ortaya çıkması demektir.
5) Sık Olarak Bel ve Baş Ağrısı Şikayetinizin OlmasıEski, kullanılmış veya vücut şeklinizi almayan bir yatağa yattığınızda doğal "S" şeklini koruyamayacak, bel ve sırt kaslarınız da onu gerekli şekilde tutabilmek için fazladan çalışmak zorunda kalacaklardır. Bu da genellikle yorgun bir bel ve sırt ya da eski ağrıların nüksetmesi demektir.
6) Partneriniz Yatağa Girdiğinde Yatağın Küçük GelmesiTek kişilik bir yatak yetişkin bir kişiye bir bebek yatağının sağladığı alana eşit miktarda alan sağlar. Sağlıklı bir yetişkinin gecede 40 ila 60 kere döndüğünü ve bunların yaklaşık bir düzinesinin de tüm vücut dönüşü olduğunu düşünürsek, bu hiç de yeterli bir alan değildir. Eğer uyurken sıkışmış hissediyorsanız ya da partnerinizle itişip kakışıyorsanız, vücudunuzun ihtyiacı olan kaliteli uykuyu alamıyorsunuz demektir.
7) Yatağınızın Lekeli, Kirli ve Yırtık OlmasıGörünüş de önemli bir göstergedir. Eğer yatağın kumaşı eskimiş görünüyorsa, yatağınızın eskidiğinin bir göstergesi olabilir. Yatağınızda ve bazanızda yapacağınız ayrıntılı bir inceleme size yeni bir set alıp almamanız gerektiği konusunda iyi bir ipucu verecektir.

Haber: Ankara Turkmobilya.com

Hiç yorum yok: