27 Ağustos 2007 Pazartesi

ithal koltuk takımları,kanepe koltuk takımları,kose koltuk takimi,l koltuk takımları,amerikan koltuk takımları,koltuk takımları fiyat,

Bazı Zor Lekeleri Çıkarmanın Yolları
Kan Lekesi
Henüz taze olan kan lekesini çıkarmak kurumuş kan lekesini çıkarmaktan daha kolaydır. Yani soğuk su ile hemen yıkamanız lekenin çıkması için yeterlidir. Eğer o anda yıkayamayacak durumda iseniz kan lekesinin üstüne kurumadan biraz nişasta serpin ve nişasta kuruduktan sonra kumaşı fırçalayın.
Kurumuş kan lekesini çıkarmak daha zordur. Bunun için 1 litre suyun içine 2-3 yemek kaşığı amonyak koyup karıştırın ve lekeyi fazla bastırmadan ince çorabınızla silin.
Mürekkep Lekesi
Mürekkep lekesi bazı kumaşlardan anında ve kolayca çıkar. Örneğin pamuklu ve beyaz kumaşlardaki mürekkep lekesini sulandırılmış çamaşır suyuna batırılmış bir parça bezle bastırmadan silin veya üzerine tuz serpin.
Ruj Lekesi
Yıkanabilen kumaşlarda ruj lekesi en kolay çıkan lekelerden biridir. Sabunlu ılık su ile yıkamanız yeterlidir. Yıkanamayan kumaşlarda ise lekeyi alkol ile silerek çıkarabilirsiniz.
Yağ Lekesi
Yağ Lekesi tazeyse üzerine tuz serpin veya limon kolonyası ile silin. İpekli kumaş üzerinde yağ lekesinin üzerine tuz yerine talk pudrası serpin. Yıkanabilen kumaşlardaki yağ lekesini bulaşık deterjanıyla yıkadıktan sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Yıkanamayan kumaşları ise kuru temizlemeye vermek gerekir.
Kakao Lekesi
Kakao lekesini deterjan veya sabun kullanmadan sadece su ile çıkarmaya çalışın. Kumaşı soğuk su ile ve deterjan kullanmadan yıkayın ve leke çıktıktan sonra deterjana geçin.
Kırmızı Şarap Lekesi
Şarap lekesini çıkarmaya çalışırken yayılmamasına dikkat etmek gerekir.Bu yüzden leke ıslak ise üzerine biraz tuz serpin. Daha sora yarı yarıya sulandırılmış alkole bir parça bez batırın ve leke üzerine sürtmeden tampon yapın.
Vişne Lekesi
İpekli kumaş türlerinde bir parça pamuğu ispirtoya batırıp leke üzerine sürtmeden tampon yapın.
Beyaz pamuklu kumaşların üzerindeki vişne lekesini sabunlu su ile yıkadıktan sonra kumaşı bir gece süte batırıp ertesi gün durulayın.

kaynak : www.saglikguzellikrehberi


ithal koltuk takımları,kanepe koltuk takımları,kose koltuk takimi,l koltuk takımları,amerikan koltuk takımları,koltuk takımları fiyat,

Hiç yorum yok: