27 Ağustos 2007 Pazartesi

koltuk takımları ve fiyatları,koltuk takimi fiyatlari,koltuk takimi modelleri,klasik koltuk takimi,

Mutfağınız İçin Pratik Bilgiler
Mutfak, ev hanımlarının en çok ve zevkle vakit geçirdikleri yerdir. Fakat genede küçük aksilikler bazen canımızı sıkabilir. Mutfağınız için pratik bilgiler ve denenmiş ipuçları mutfak işilerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Et Kızartırken
İster ızgarada, ister tavada olsun büyük parça et kızartacaksanız etinizi önce akan soğuk suyun altında biraz tutun. Böylece et suyunu salmaz, içinde kalır ve daha lezzetli olur.
Yumurtaların Kaynarken Çatlamaması İçin
Yumurtalarınızın kaynarken çatlamaması için yumurtaları suya koymadan önce dibini toplu iğne ile delin. Ayrıca yumurtalarınız kaynarken çatlıyorsa ve sıcak suyun içinde akıp dağılıyorsa, suyun içine çok az sirke koyarak dağılmasını önleyebilirsiniz.
Buzların Çabuk Erimemesi İçin
Yemekte yemeğin yanında içeceğiniz içeklerinize koymak için buzluktan çıkardığınız buzların hemen erimesini istemiyorsanız buz kabının içini alüminyum kağıt ile kaplayın.
Rendeniz köreldiyse
Rendeniz köreldiyse hemen atıp yerine yenisini almanız gerekmez. Bir parça zımpara kağıdını bir şey rendeler gibi rendenize sürtün. Rendenizin eskisi gibi olduğunu göreceksiniz.
Fırın Tepsilerinizi Temizlerken
Börek veya kurabiye pişirdiğiniz fırın tepsilerini temizlemek o kadar zor değil.Tepsi henüz sıcakken biraz tuz serpip, gazete kağıdı ile kuru kuru ve yumuşak bir şekilde ovarsanız kolayca temizlenir.
Bardakların Çatlamaması İçin
Özellikle ince cam bardaklar ısı değişikliğinde hemen çatlar. Bunu önlemek için yeni aldığınız bardakları tuzlu, soğuk suya oturtun. Bu şekilde tencereyi ocağa koyup kaynatın ve bardakları kendiliğinden soğumaya bırakın. Böylece bardaklarınız ısı değişikliğine alışacak ve çatlamayacak.
Gözlerinizin Soğandan Yanmaması İçin
Kullanacağınız soğanı bir saat önceden soyup soğuk suda bekletirseniz tüm acılığı gider ve gözleriniz yaşarmaz.
Kızartma Yaparken Yağınız Sıçrıyorsa
Kızartma yaparken yağın sıçraması doğaldır. Çünkü ne kadar kurularsak kurulayalım sebzelerin saldığı su yağın sıçramasına neden olur. Bunun için yağın içine biraz bayat ekmek kabuğu koyun. Yağınız sıçramayacak.
Mutfaktaki Kokular
Kimimiz mutfakta duran çöp kovasının kokusu, kimimiz pişen yemek kokusu, kimimiz buzdolabının kokusu. Kısacası mutfaktaki kokulardan bütün kadınlar hatta bütün ev halkı rahatsız olur. Bu kokular bazı basit yöntemlerle giderilebilir.
Karnıbahar, Lahana, Kereviz Kokusu
Karnıbahar Lahana, Kereviz gibi sebzelerin pişerken kokularının eve yayılmasını önlemek için haşlama suyuna bir parça mantar tıpası atarsanız tencereden koku yayılmaz.
Kızartma Kokusu
Kızartmal yaparken kokusunun yayılmaması için kızgın yağın içine bir tutam maydonoz atmanız yeterli.
Balık Kokusu
Balık kokusunun eve yayılmaması içinse bir tutam çayı ateşin üzerine atarak yakın. Veya ağzı açık bir kabın içinde sirkeli su kaynatın.
Buzdolabındaki Kokular
Yiyeceklerinizin üzerini kapatmadan buzdolabına koyarsanız doğal olarak kokular birbirine karışır ve sonuçta kötü bir kokular ortaya çıkar. Ama bazen yiyeceklerimizi üzerini kapatmadan dolaba yerleştirmek zorunda kalabiliriz. Böyle bir durumda buzdolabınıza ağzını açık bıraktığınız bir miktar karbonat koyarsanız tüm kokulardan kurtulursunuz.

kaynak: www.saglikguzellikrehberi.com


koltuk takımları ve fiyatları,koltuk takimi fiyatlari,koltuk takimi modelleri,klasik koltuk takimi,
bronz koltuk takımları,kanepe ve koltuk takımları,yeni koltuk takımları,

Hiç yorum yok: