30 Ağustos 2007 Perşembe

yatak başlığı,yatak başlıkları,yatak başlık,deri yatak başlıkları,modern yatak başlıkları,pirinç yatak başlıkları,klasik yatak başlıkları,

Yatak odalarının tarzı yatak başlıkları
Yatak başlıkları, porselen ve inci dekorlarla birlikte yatak odalarına zarafeti getirdiler.
Pirinç ve demir yatak başlıkları uzun zamandır ingiliz yaşamının bir parçasıdır. İlk yapıldıkları tarih 1840’lara kadar uzanır. Bu dönemdeki yataklar elle demir dövülerek yapılmıştır. Sanayi Devrimi’nin ardından daha çok sayıda imal edilmeye başlanmıştır. 1880’lerde neredeyse her İngiliz evinde bu tür yataklardan iki veya üç adet bulunuyordu. 1860-1930 yıılları arasında yaşamış olsaydınız, evinizin yatak odalarının her birinde mutlaka bu tarz bir yatak olurdu.
Pirinç yatak sadece İngiltere’de değil, Afrika, Hindistan gibi uzakta olan ve Britanya imparatorluğu’na ait her kolonide bulunmaktaydı. Yataklar İngiltere’de üretilip gemilerle uzak kolonilere götürülüyordu. Olayın komik yanı, bu yataklar güzellikleri ve görkemleri için değil, pratik sebeplerden dolayı satın alınıyorlardı. İngiltere ve Avrupa, yüzyıllarca tahta kurularından çok çekti. Bu böcekler hastalık taşıyor ve bulaştırıyorlardı. Böcekler tahta yataklarda yaşadıkları için pirinç yataklar daha sağlıklı olarak kabul edildi.
Pirinç yatak başlıkları, porselen ve inci dekorlarla birlikte yatak odalarına zarafeti getirdiler. Demirden yapılan daha basit yataklar ise pirinç çubuklarla süslendi. Bu yataklar hizmetçiler ve gelir düzeyi düşük kişilerin evleri için üretiliyordu. Buna rağmen günümüzde bile cazibelerini koruyorlar.

kaynak: www.mobilyaonline.com


yatak başlığı,
yatak başlıkları,
deri yatak başlıkları,
modern yatak başlıkları,
pirinç yatak başlıkları,
klasik yatak başlıkları,
baza yatak başlık,
mobilya yatak başlıkları

mobilya koltuk takimi,yataklı koltuk takımı,koltuk takımı oturma grubu,koltuk takımı modelleri,büro koltuk takımı,koltuk takımı fiyatları,

Mobilyaları Satın Almadan Önce;Aile bütçesi ön planda tutularak mobilyanın kullanılma amacı, dekorasyondaki yeri ve önemi dikkate alınıp, ihtiyaç durumu ortaya çıkarılmalıdır. Bu durumda yalnız yeni alınacaklar değil, varsa eski eşyaları da dikkate almak ve düşünmek gerekir. Mobilyaların seçiminde ihtiyaçlar, ekonomik durum ve zevk oldukça önemlidir. Ayrıca kullanışlılık, sağlamlık ve uzun ömürlülük gibi hususlar da önemle göz önünde tutulmalıdır.Ahşap Mobilyalarınızı Satın Alırken Lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkate alın.# Dolap kapakları iyi kapanmalı.# Çekmeceler kolay sürülebilmeli.# Çekmece içleri temiz olmalı; (kıymık, budak vb. içermemeli.)# Uzun olan raflarda orta destek bulunmalı.# Sürgülü kapılar ve dolaplar gıcırdamamalı ve kolayca sürülebilmeli.# Uzun kapılar sağlam menteşelerle iyice desteklenmeli.# Mobilyanın kostrüksiyonu sağlam ve güvenli olmalı.# İç yüzey köşeleri pürüzlü olmamalı.# İç aydınlatma kolayca yapılabilmeli.# Masa ayakları yere tam basmalı ve birbirleriyle tam uyumlu olmalı.Kumaş Kaplı Mobilyalarda...# Oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmalı.# İskeleti kuvvetli olmalı; gıcırdamamalı, sallanmamalı.# İskelet ve köşeler kumaş ile iyi bir şekilde kaplanmış olmalı.# Köşeler iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı.# Dikişler ve biyeler düzgün olmalı.# Desenler ortalanmış olmalı ve çizgiler dikişler uyumlu olmalı.# Minderler esnek olmalı, koltukla tam uyumlu olmalı.# Kanepe ve koltuk üzerindeki düğmeler güvenli bir biçimde dikilmiş olmalı.# Sürekli kullanılacak olan ürünler sağlam ve sık dokunmuş olmalı.# Temizlemek üzere çıkarılabilecek parçalar yırtılmayacak bir üründen yapılmış olmalı.# Her pozisyon için oturma dengesi iyi sağlanmış olmalı.


mobilya koltuk takimi,
yataklı koltuk takımı,
koltuk takımı oturma grubu,
koltuk takımı modelleri,
büro koltuk takımı,
koltuk takımı fiyatları,

salon ve koltuk takımları,koltuk takımı mobilya,deri koltuk takımı,kanepe koltuk takımı,satılık koltuk takımları,köşe koltuk takımıfiyatlı koltuk

Mobilyaları Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:İhtiyacımız olan bir mobilya her bakımdan rahat, kullanışlı, uzun ömürlü olmalı ve dolayısıyla değerini karşılamalıdır. Bu sebeplerden dolayı satın alacağınız herhangi bir koltuk, kanepe, sandalye hakkında yeterli bilginiz olmalıdır. Bu bilgi çok sayıda mağaza gezilerek elde edilebilir. Görünüşü güzel olan bir mobilya rahat olmayabilir veya fiyatı uygun olmayabilir.Diğer taraftan dayanıklı, rahat ve uygun fiyatta olan mobilyanın da görünüşü güzel olmayabilir. Bu nedenle mobilyanın sadece dış görünüşüne bakmak yeterli değildir. Kullanılma biçimi kontrol edilmelidir.Fiyat, rahatlık, birden fazla amaç için kullanılabilme, kapladığı alan, dayanma süresi, bakım masrafları da göz önünde tutulmalıdır. Yasal bir zorunluluk olmasına rağmen, mobilyaların özelliklerini de içeren kullanma kılavuzları çoğu zaman tüketiciye verilmemektedir. Bu durumda önce o ürüne ait kullanma kılavuzu istenmeli, kılavuzun verilmemesi durumunda mobilya dikkatli bir şekilde incelenerek satıcıdan mobilya ile ilgili tüm bilgiler toplanmalıdır.Mobilyaların yapımında kullanılan ağacın cinsi, birleştirme yerlerinin sağlam olması, cilasının düzgün olması da mobilya hakkında karar vermede önemli faktörlerdendir. Ayrıca satın alınması, düşünülen mobilyadaki döşemelik malzemenin kolay yanmayan,terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olması da tercih sebebidir. Alınan mobilyanın eve veya büroya teslim masraflarının fiyata dahil olup olmadığı satın almadan önce öğrenilmelidir. Mobilya seçerken tüm bu özellikleri dikkate alarak, istek, ihtiyaç ve bütçenize en uygun olanları seçiniz.


salon ve koltuk takımları,
koltuk takımı mobilya,
deri koltuk takımı,
kanepe koltuk takımı,
satılık koltuk takımları,
köşe koltuk takımı
,
fiyatlı koltuk takımları,

lüks koltuk takımları,son model koltuk takımları,ikinci el koltuk takimi,2006 koltuk takımları,derı koltuk takımları,yeni model koltuk takımları

Mobilya alırken dikkat edilmesi gereken hususlarMobilyaların alınması ve seçilmesiMobilyaların insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Bedenen ve fikren dinlenmeye ihtiyacı olan insanın aradığı rahatlık ve huzur, kullanışlı ve iyi döşenmiş mobilya ile elde edilebilir. Kötü bir mobilya, sebep olduğu sırt, adale, bel ve ayak ağrıları gibi zararları yanında psikolojik olarak da kişiyi rahatsız ve huzursuz eder. Bunun yanı sıra vaktinden önce bozulur, eskir ve kısa bir zaman sonra da onarılması ve yenilenmesi zorunlu hale gelir. Bu yüzden mobilyaların seçiminin iyi yapılması gerekir.


lüks koltuk takımları,
son model koltuk takımları,

ikinci el koltuk takimi,
2006 koltuk takımları,
derı koltuk takımları,
yeni model koltuk takımları

uygun koltuk takımları,kırmızı koltuk takımları,osmanlı koltuk takımları,imalattan koltuk takımları,ofis koltuk takımları,köşeli koltuk takimi,oturma

Bir mobilya türü olarak kitaplık
İlk kitaplığım bir kara üzüm sandığı idi; şimdiki kitaplığım ise ilkinden pek farklı sayılmaz!

Kara üzüm sandığı ne demek; büyük şehir çocukları bilmeyebilir, yine mevzu dağılacak ama önemli değil toparlarız. Efendim Anadolu ahalisi kabaca üç türlü üzüm kurutmasına iltifat eder. İlki İzmir yöresinin ufak çekirdeksiz ve açık renkli üzümünün kurutulmuşudur ki bizim havalide buna Kişmiş derler. İkincisi Malatya ve Adıyaman civarında yetişen iri, oval taneli Besni üzümüdür. Üçüncüsü ise bildiğimiz kara üzümün kurusu. Bu üzüm kansızlığa, lohusalara vesaire çok iyi gelir ve akıllara ziyan derecede güzel hoşafı olur. İşte bu kara üzüm 30'a 60 ebadında ve 15 santim derinliğinde kavak kerestesinden biçilmiş uyduruk kutulara konularak ticareti yapılır. Vaktiyle dedemiz bakkallık yaptığı için sayısı üçü-beşi geçmeyen kitaplarıma mekân olarak ben de üzüm sandığını seçmiştim. Bu akıllı bir tercihti; çünkü canım istediği zaman kitaplığımı koltuğuma alıp gezmeye çıkarabiliyordum.
Şimdiki kitaplığım elbette bir üzüm sandığı kutrundan daha büyük ama mobilya değeri olarak hâlâ kara üzüm sandığından daha vasıflı olduğu söylenemez. Vaktiyle bir "mütayit" arkadaşın hatırlatması üzerine kelepirden bir ev sahibi olmuşuz, sağdan soldan haylice borç tedarik etmişiz ve neyse ki o esnada evin diktatörü ile aleni pazarlığa girişip, "Odalardan birini kitaplara tahsis etmezsen bu iş yatar" diye tehditler savurmuşuz.
Gayrı insafa gelip acıdığından mıdır, "Şimdilik ses çıkarmayım, ilerde nasıl olsa hallederim" diye ince İsmet paşa politikaları geliştirdiğinden midir bilinmez, o da razı olmuş. E, yeni eve kitaplık lazım, yani bir mobilya türü olarak kitaplık.
Kitapsever birkaç kuzenim var, onlarla çaktırmadan mobilya mağazalarını teftişten geçiriyoruz; öyle fiyatlar çekiyorlar ki zanneden XVI. Louis tarzı salon takımına müşteri olduğumuzu zanneder.
Aklın yolu bir. Hemen büyük boy kareli kağıt alıp kitaplığa ayrılan odanın enini boyunu, duvar ebatlarını 1'e 10 nisbetinde kroki haline getirip, mümkün olan en fazla sayıda kitap alabilecek bir taslak hazırladıktan sonra kaplama sunta fiyatlarını öğrenip üç aşağı beş yukarı "geliştirilmiş üzüm sandığı ayarında ev kitaplığı"nın asgari maliyetini hesaplıyoruz.
Sudan ucuz değil ama mobilyacıların söylediği rakama göre zekât nisbetinde bir rakam çıkıyor.
Marangoz tanıdık. Çizimleri götürüp vaziyeti izah ediyoruz. "Hallederiz, kolay" diyor.
Odanın üç duvarını kitap rafıyla çevirip köşeye bir de okuma divanı çökerttiğimiz günün akşamı. Marangozu az evvel uğurlamışız. Kunduracı Faruk'la odanın çıplak tabanına oturup eserimizi seyrediyoruz; öyle ki gören Deli Petro'yu nice masrafla inşa ettirdiği Hermitage Sarayı'na taşınırken geçirdiği vecd halini hatırlayacak. Bir kere ne kadar dandik, ne kadar ucuza getirilmiş olursa olsun sadece kitap muhafazasına tahsis edilmiş olması bakımından profesyonel bir kütüphane bu. Bu odaya çamaşır asılmaz, bu odada pirinç ayıklanmaz, bu odada misafirlerin yaramaz çocukları fink atamaz filan gibi iç tüzük maddeleri geçiyor kafamdan. "Bir anahtar yaptırayım" diyorum, "ben yokken kimse giremesin."
Çocukça fikirler tabii; gerçekçi değil. Nitekim meseleye âşina ev hanımları, yukardaki satırları okurken, "yok daha neler" diye düşünmüşlerdir eminim. Bırakınız anahtar yaptırmayı, kapıyı örtmek bile nasib olmadı. Yine de gururlu ve mutlu idim. Mobilya olarak sıfırdı ama kitaplıktı. Elceğizimle bütün raflarını sabunlu bezlerle sildim (tam emin değilim, bu işi belki de temizlik yaklaşımıma yeterince güven beslemeyen bir başka personel yapmış olabilir), kuruladım. Kitaplarımı, ezeli ve ebedi kitap taşıma ambalajı olan kolilerden tek tek çıkarıp tozlarını aldım, mümkün-mertebe bütünlüğüne riayet ederek yerleştirdim.
Mühim bir eksiğim vardı ama telaffuzu bile zordu; tanıyanlar bilir, ben eski kekemelerdenim zaten: Masa eksik efendim, bir çalışma masası lazım bu odaya. Yerini hazırlamışım ama masa yok.
N'aapacağız; siyasetin mektebinde okumaklığımız ilk defa işe yarıyor,
-Bu evin bir mutfak masasına ihtiyacı var arkadaş, diye yüksek perdeden atıp tutuyorum. "Ben artık bu eski yemek masasına katiyyen oturmam, atalım bunu, gidip yenisini alalım, borçsa borç, çalışır öderiz!"
Taktik harika olunca sonuç kendiliğinden geliyor. "Atmaya ne gerek var, at gibi sağlam masa; ihtiyacı olan birine veririz" diyecek oluyor. Sevinmiş gibi görünmeden ağırdan alıyorum, "Aslında bir de çalışma masası almam lazım ama, istersen bunu kitaplığa koyup kullanalım bir süre" diye mırıldanıyorum.
Netice mâlum!
On iki kişilik yemek masası olarak beş para etmezdi ama masa, kitaplık odasına girdiği andan itibaren sınıf değiştirip farklı bir çehre kazanmıştı.
A, yer bitivermiş, halbuki ben bu yazıda evlerimizdeki derme-çatma kitap raflarına artık bir mobilya asâleti kazandırmanın lüzumundan bahsedecek, salonlardaki abur-cubur mobilya şeysileri için astronomik derecede paralar harcamaktan çekinmeyen ev hanımlarını, kitaplık türü mobilyalara daha çok fon ayırmaları için insafa gelmeye davet edecektim.
Tüh!
A. TURAN ALKAN
18 Eylül 2005, Pazar

kaynak : www.zaman.com.tr


uygun koltuk takımları,
kırmızı koltuk takımları,
osmanlı koltuk takımları,
imalattan koltuk takımları,
ofis koltuk takımları,
köşeli koltuk takimi,
oturma odası koltuk takımları

2 el koltuk takımları,modern koltuk takimi,ucuz koltuk takimi,oymalı koltuk takımları,köşem koltuk takımları,koltuk takimi çeşitleri

Metal mobilyaBugün okuyucularıma 81 yaşındaki bir mobilya ustasının hikâyesini anlatacağım. Mustafa Plevne ismindeki bu usta, metal malzemeye dayalı tasarım yapan yabancıların mobilyalarını üreterek, ünlü yabancı mobilya tasarım ürünlerinin ülkemizde de tanınmasına öncülük eden bir ustadır.Mobilya tasarımı çok önemli bir sanat dalıdır. Osmanlı döneminde varlıklı aileler ve saray çevreleri dışarıdan ünlü tasarımcıların, ünlü üreticilerin mobilyalarını getirterek kullanmışlardı. Bu mobilyalar yıllar boyu müzayedelerde, antikacı dükkânlarında satıldı, satılıyor. Avrupa'da Birinci ve İkinci Dünya savaşları arasında yayılan Art Nouveau ve Art Deco modalarına uygun olarak ahşap, metal ve cam malzeme kullanılarak yapılan mobilyalar günümüzde de beğeni görüyor.İtalyanlar nasıl giyimde tasarıma dayalı becerileriyle öne çıktıysa mobilyada da aynı başarıyı yakaladılar. Şimdilerde bütün dünya İtalyan mobilyalarını kullanıyor, İtalyan mobilyalarını taklit ediyor. Bizde de mobilya sanayiinde büyük gelişme var, ama biz henüz tasarıma dayalı, katma değeri yüksek mobilya ihraç edemiyoruz.Mobilyada da tasarım önemliTürkiye'de 550 bin kuruluşun yıllık üretim değeri 6-7 milyar dolar dolayında. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Rusya pazarına yapılan ihracat 2006 yılında 1 milyar dolar oldu.Döviz kıtlığı dönemlerinde mobilya ithalatı yasaktı. 1986'da ithalat kapısı aralandı, 1996'da Gümrük Birliği ile sonuna kadar açıldı. Bu sayede dışarıdan tasarımcıların pahalı mobilyaları yanında bol miktarda da ucuz, kalitesiz mobilya ithal ediliyor.İthalatının yasak olduğu yıllarda İstanbul-Beşiktaş'ta bir dükkânın vitrinlerini hayranlıkla seyrederdim. Resimlerini mecmualarda gördüğümüz, ünlü yabancı mobilya tasarımcılarının metal, cam, deri ağırlıklı malzemeler kullandıkları mobilya modellerinin benzerleri teşhir edilirdi. Bunları bir meraklı ustanın ürettiğini söylediler. Dükkândan içeri girmişliğim de, ustayla tanışmışlığım da olmadı.Mustafa UstaYıllar sonra o ustaya İstanbul'da Yukarıdudullu'daki Modoko Mobilyacılar Sitesi'nde rastladım. Balkanlar'dan göç eden bir ailenin çocuğu olan Mustafa Plevne, çırak olarak metal sanayiinde çalışmaya başlamış. 1950 yılına kadar demir boru üreten atölyelerde çalışmış. Daha sonra demir boruyu bükerek demir karyola somyası üretmiş. Ve böylece metal mobilya işine girmiş. İthalatın yasak olduğu o yıllarda ünlü mimarlarımızın da teşvikiyle yabancı tasarımcıların mobilyalarının benzerini yapmış. Mobilyada tasarımcının fikir hakkının korunması, bir süreyle sınırlanmış durumda. Bu süre sona erince mobilyanın benzeri üretilebiliyor. Günümüzde bu nedenle yepyeni bir mobilya sanayii dalı oluştu. Ünlü tasarımcıların fikir hakkı süresi dolan mobilyalarını üretenler büyük bir talebi cevaplıyor.Mustafa Plevne, atölyesinde Marcel Breuer, Le Corbusier, Meis, Wan Der Rohe, Herry Bertoia, Eero Saarinen, Charles Eames gibi ünlü tasarımcıların mobilya modellerinin benzerini üretirken kendi tasarımlarını da geliştiriyor. 81 yaşında, dünyaya açık, dünyada olan biteni izleyen, dünyadaki güzellikleri Türkiye'ye taşımaya çalışan bir ustaya hayranlığımı ifade etmek için bunları yazıyorum.
guras@milliyet.com.tr
kaynak :www.milliyet.com.tr


2 el koltuk takımları,
modern koltuk takimi,
ucuz koltuk takimi,
oymalı koltuk takımları,
köşem koltuk takımları,
koltuk takimi çeşitleri,

27 Ağustos 2007 Pazartesi

ithal koltuk takımları,kanepe koltuk takımları,kose koltuk takimi,l koltuk takımları,amerikan koltuk takımları,koltuk takımları fiyat,

Bazı Zor Lekeleri Çıkarmanın Yolları
Kan Lekesi
Henüz taze olan kan lekesini çıkarmak kurumuş kan lekesini çıkarmaktan daha kolaydır. Yani soğuk su ile hemen yıkamanız lekenin çıkması için yeterlidir. Eğer o anda yıkayamayacak durumda iseniz kan lekesinin üstüne kurumadan biraz nişasta serpin ve nişasta kuruduktan sonra kumaşı fırçalayın.
Kurumuş kan lekesini çıkarmak daha zordur. Bunun için 1 litre suyun içine 2-3 yemek kaşığı amonyak koyup karıştırın ve lekeyi fazla bastırmadan ince çorabınızla silin.
Mürekkep Lekesi
Mürekkep lekesi bazı kumaşlardan anında ve kolayca çıkar. Örneğin pamuklu ve beyaz kumaşlardaki mürekkep lekesini sulandırılmış çamaşır suyuna batırılmış bir parça bezle bastırmadan silin veya üzerine tuz serpin.
Ruj Lekesi
Yıkanabilen kumaşlarda ruj lekesi en kolay çıkan lekelerden biridir. Sabunlu ılık su ile yıkamanız yeterlidir. Yıkanamayan kumaşlarda ise lekeyi alkol ile silerek çıkarabilirsiniz.
Yağ Lekesi
Yağ Lekesi tazeyse üzerine tuz serpin veya limon kolonyası ile silin. İpekli kumaş üzerinde yağ lekesinin üzerine tuz yerine talk pudrası serpin. Yıkanabilen kumaşlardaki yağ lekesini bulaşık deterjanıyla yıkadıktan sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Yıkanamayan kumaşları ise kuru temizlemeye vermek gerekir.
Kakao Lekesi
Kakao lekesini deterjan veya sabun kullanmadan sadece su ile çıkarmaya çalışın. Kumaşı soğuk su ile ve deterjan kullanmadan yıkayın ve leke çıktıktan sonra deterjana geçin.
Kırmızı Şarap Lekesi
Şarap lekesini çıkarmaya çalışırken yayılmamasına dikkat etmek gerekir.Bu yüzden leke ıslak ise üzerine biraz tuz serpin. Daha sora yarı yarıya sulandırılmış alkole bir parça bez batırın ve leke üzerine sürtmeden tampon yapın.
Vişne Lekesi
İpekli kumaş türlerinde bir parça pamuğu ispirtoya batırıp leke üzerine sürtmeden tampon yapın.
Beyaz pamuklu kumaşların üzerindeki vişne lekesini sabunlu su ile yıkadıktan sonra kumaşı bir gece süte batırıp ertesi gün durulayın.

kaynak : www.saglikguzellikrehberi


ithal koltuk takımları,kanepe koltuk takımları,kose koltuk takimi,l koltuk takımları,amerikan koltuk takımları,koltuk takımları fiyat,

yemek odasi ve koltuk takimi çeşitleri,en güzel koltuk takımları,büro koltuk takımları,en ucuz koltuk takımları,şık koltuk takımları

Lekeler
Lekelerin nasıl çıkarılacağına geçmeden önce leke çıkarırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve evimizde herzaman bulundurmamız gereken malzemelerin neler olduğunu bilmemiz gerekir.

Lekeler İçin Evimizde Her Zaman Bulunması Gerekli Malzemeler
Gliserin, alkol, ispirto, amonyak, ispirto gibi malzemeler bazı lekelerin çıkartılmasında her zaman gerekli. Bu malzemeleri evimizde fakat çocukların ulaşamayacağı yüksek bir yerde ve ağzı sıkıca kapatılmış olarak saklamalıyız. Yine bazı lekelerin çıkartılmasında talk pudrası, tuz, limon kolonyası, nişasta gibi her evde bulunan malzemelerde gereklidir.
Leke cinsi ne olursa olsun tazeyken yani bekletilmeden çıkartılmaya çalışılmalıdır. Çünkü bütün lekeler üzerinden zaman geçtikçe kumaşın dokusuna iyice işleyeceğinden daha zor çıkar. Hatta çıkmayabilir. Lekeleri çıkarırken kumaşın cinsine de dikkat etmek gerekir. Yıkanabilir mi? veya lekeyi çitilemek kumaşa zarar verir mi? gibi. Bu yüzden kumaşı iyi tanımık gerekir.

kaynak : www.saglikguzellikrehberi

yemek odasi ve koltuk takimi çeşitleri,en güzel koltuk takımları,büro koltuk takımları,en ucuz koltuk takımları,şık koltuk takımları

koltuk takımları ve fiyatları,koltuk takimi fiyatlari,koltuk takimi modelleri,klasik koltuk takimi,

Mutfağınız İçin Pratik Bilgiler
Mutfak, ev hanımlarının en çok ve zevkle vakit geçirdikleri yerdir. Fakat genede küçük aksilikler bazen canımızı sıkabilir. Mutfağınız için pratik bilgiler ve denenmiş ipuçları mutfak işilerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Et Kızartırken
İster ızgarada, ister tavada olsun büyük parça et kızartacaksanız etinizi önce akan soğuk suyun altında biraz tutun. Böylece et suyunu salmaz, içinde kalır ve daha lezzetli olur.
Yumurtaların Kaynarken Çatlamaması İçin
Yumurtalarınızın kaynarken çatlamaması için yumurtaları suya koymadan önce dibini toplu iğne ile delin. Ayrıca yumurtalarınız kaynarken çatlıyorsa ve sıcak suyun içinde akıp dağılıyorsa, suyun içine çok az sirke koyarak dağılmasını önleyebilirsiniz.
Buzların Çabuk Erimemesi İçin
Yemekte yemeğin yanında içeceğiniz içeklerinize koymak için buzluktan çıkardığınız buzların hemen erimesini istemiyorsanız buz kabının içini alüminyum kağıt ile kaplayın.
Rendeniz köreldiyse
Rendeniz köreldiyse hemen atıp yerine yenisini almanız gerekmez. Bir parça zımpara kağıdını bir şey rendeler gibi rendenize sürtün. Rendenizin eskisi gibi olduğunu göreceksiniz.
Fırın Tepsilerinizi Temizlerken
Börek veya kurabiye pişirdiğiniz fırın tepsilerini temizlemek o kadar zor değil.Tepsi henüz sıcakken biraz tuz serpip, gazete kağıdı ile kuru kuru ve yumuşak bir şekilde ovarsanız kolayca temizlenir.
Bardakların Çatlamaması İçin
Özellikle ince cam bardaklar ısı değişikliğinde hemen çatlar. Bunu önlemek için yeni aldığınız bardakları tuzlu, soğuk suya oturtun. Bu şekilde tencereyi ocağa koyup kaynatın ve bardakları kendiliğinden soğumaya bırakın. Böylece bardaklarınız ısı değişikliğine alışacak ve çatlamayacak.
Gözlerinizin Soğandan Yanmaması İçin
Kullanacağınız soğanı bir saat önceden soyup soğuk suda bekletirseniz tüm acılığı gider ve gözleriniz yaşarmaz.
Kızartma Yaparken Yağınız Sıçrıyorsa
Kızartma yaparken yağın sıçraması doğaldır. Çünkü ne kadar kurularsak kurulayalım sebzelerin saldığı su yağın sıçramasına neden olur. Bunun için yağın içine biraz bayat ekmek kabuğu koyun. Yağınız sıçramayacak.
Mutfaktaki Kokular
Kimimiz mutfakta duran çöp kovasının kokusu, kimimiz pişen yemek kokusu, kimimiz buzdolabının kokusu. Kısacası mutfaktaki kokulardan bütün kadınlar hatta bütün ev halkı rahatsız olur. Bu kokular bazı basit yöntemlerle giderilebilir.
Karnıbahar, Lahana, Kereviz Kokusu
Karnıbahar Lahana, Kereviz gibi sebzelerin pişerken kokularının eve yayılmasını önlemek için haşlama suyuna bir parça mantar tıpası atarsanız tencereden koku yayılmaz.
Kızartma Kokusu
Kızartmal yaparken kokusunun yayılmaması için kızgın yağın içine bir tutam maydonoz atmanız yeterli.
Balık Kokusu
Balık kokusunun eve yayılmaması içinse bir tutam çayı ateşin üzerine atarak yakın. Veya ağzı açık bir kabın içinde sirkeli su kaynatın.
Buzdolabındaki Kokular
Yiyeceklerinizin üzerini kapatmadan buzdolabına koyarsanız doğal olarak kokular birbirine karışır ve sonuçta kötü bir kokular ortaya çıkar. Ama bazen yiyeceklerimizi üzerini kapatmadan dolaba yerleştirmek zorunda kalabiliriz. Böyle bir durumda buzdolabınıza ağzını açık bıraktığınız bir miktar karbonat koyarsanız tüm kokulardan kurtulursunuz.

kaynak: www.saglikguzellikrehberi.com


koltuk takımları ve fiyatları,koltuk takimi fiyatlari,koltuk takimi modelleri,klasik koltuk takimi,
bronz koltuk takımları,kanepe ve koltuk takımları,yeni koltuk takımları,

deri koltuk takimi,koltuk takımları modelleri,spor koltuk takımları,yataklı koltuk takımları,güzel koltuk takımları,

Ev Temizliği İçin Pratik Bilgiler
Her kadın, evinin pırıl pırıl ve derli toplu görünmesini ister. Ev toparlamak ev işlerinin en yorucusudur. Bir gün önce yaptığınız temizlikten ertesi gün eser kalmaz. Ev temizliği için faydalanabileceğiniz bazı pratik bilgiler sayesinde daha az yorulup daha az zaman harcayacaksınız.

Toz Bezleri
Eğer toz bezleri sildiğiniz yüzeye toz bırakıyorsa her toz alışınızdan sonra durulama suyuna bir miktar gliserin koyun. Bir dahaki sefere toz beziniz toz bırakmayacaktır.
Evinizi Toparlarken
Temizliğe başlamadan önce doğal olarak evde bir tur atıp şöyle bir etrafı toparlarız. Fakat bunu yaparken sürekli o odadan o odaya dolaşmak zorunda kalırız. Bu da epey bir zamanımızı alır. Evi toparlarken bilimize önünde büyük bir cebi olan bir önlük takarsak ya da elimize bir sepet alıp bütün yayıntıları biriktirip daha sonra ait oldukları yerlere koyarsak daha az zaman harcamış oluruz.
Cam Silerken
Cam silerken silme suyuna tuz koyulduğunu hiç duydunuz mu? Camlarınızı silerken suyun içine biraz tuz koyarsanız hem daha kolay temizlerin hem de tertemiz, pırıl pırıl olur.
Yerdeki Cam Kırıkları
Herhangi bir cam eşyamız kırıldığı zaman kırılan eşyadan çok yere saçılan cam parçalarını nasıl toplayacağımızı düşünürüz. Böyle bir durumda bir parça ıslak pamuğu yerde gezdirirseniz cam kırıklarının pamuğa takıldığını ve camların kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz.
Kristal Avizeleri Parlatmak İçin
Kristal avizelermizin baş düşmanı sigara dumanı ve tozdur. Bu yüzden avizelerimizi sık sık temizlememiz gerekir. Fakat temizlerken deterjanlı su yerine karbonatlı veya sirkeli su kullanırsanız hem daha kolay temizlenir hem de daha geç kirlenir.
Çamaşırların Donmaması İçin
Kışın balkona astığınız çamaşırlarınızın donmaması için makinenizin yumuşatıcı gözüne çok az tuz koyun. Böylece çamaşırlarınız soğuktan etkilenmeden daha çabuk kurur.

kaynak: www.saglikguzellikrehberi.com


deri koltuk takimi,koltuk takımları modelleri,spor koltuk takımları,yataklı koltuk takımları,güzel koltuk takımları,

modern koltuk takımları,ucuz koltuk takımları,mobilya koltuk takımları,salon koltuk takımları,köşe koltuk takimi,köşeli koltuk takımları,koltuk takım

Yaşlılar için ev güvenliğiBasit önlemler ile ev içinde karşılaşılabilecek kazaların önlenmesi mümkün olacaktır. Banyo-TuvaletHavalandırma yeterli olmalı. Baca çekişi yeterli değilse, zehirlenme riski doğar. Elektrikli aletler kullanılmadıkları zaman kapalı tutulmalı. Acil durumlar için yakında hemen ulaşılabilecek bir telefon bulundurulmalı. Zemin kaygan olmayan bir malzeme ile kaplanmalı.Banyoda kullanılan suyun ısısı termostat ile ayarlanmalı. Çok sıcak suya maruz kalan yaşlılarda haşlanma ve yanıklar meydana gelebilir. MutfakMutfakta çalışırken uygun kıyafet kullanılmalı. Kol ağızları dar ve kısa olmalı. Uzun, sarkan giyecekler kullanılmamalı. Ocak düğmelerinin AÇIK-KAPALI konumu kolayca fark edilecek şekilde işaretlenmeli. Kullanılan elektrikli araçların kabloları ocağa yakın olmamalıdır; aksi halde kablolar kolayca hasar görür ve elektrik çarpması riski artar.MerdivenlerMerdiven başlarında aydınlatma ve açıp kapama düğmesi olmalıdır. Merdiven kaplamaları iyi durumda olmalı, kenarları kalkmışsa mutlaka yapıştırılmalıdır. Kenarlarda tırabzanlar olmalıdır. Basamaklar eşit ve uygun genişlikte olmalıdır. Merdivenlere eşya konmamalı.Genel ÖnlemlerSık kullanılan eşyalar kolayca ulaşılabilecek raflarda olmalıdır. Yüksekteki eşyaya ulaşmak için kullanılan merdiven, sandalye v.b. kullanımı düşme riskini artırır. Gereği halinde tutunulabilinecek duvar tutamakları, tırabzanlar. Kolay açılan kapı kolu, kolay yakılabilen koridor, merdiven lambası, antrede bir fenerin bulunması gerekir.İlaç Kullanımıİlaçların kullanımı ile ilgili detaylı bir plan-takvim görülecek bir yere (ör: buzdolabının kapısı) asılmalıdır. Her ilaç kendi kutusunda tutulmalı, birbiri ile karıştırılmamalıdır. Doktor önerisi dışında ilaç kullanılmamalıdır. İlaçların halen var olan hastalıklar ile veya halen kullanılmakta olan diğer ilaçlar ile etkileşime girebileceği unutulmamalıdır. Şifalı bitkiler vb. kullanılacak ise yine ilaçlar ile veya başka hastalıklar ile olumsuz bir etkileşimin söz konusu olacağı akılda tutulmalıdır. Evin Isısı ve HavalanmasıPencereler gerektiği zaman kolayca açılabilmeli; kapalı ortam kirliliğinden kaçınılmalıdır. Etkin ısıtma sağlanmalıdır; yaşlılar ani ısı değişikliklerinden olumsuz etkilenirler.ZeminZemine kayabilecek parça halı, kilim vb. konmamalıdır. Yerde oyuncak, paten, bilye vb. malzemeler olmamalıdır, yaşlılar görme sorunu nedeniyle kolayca basıp düşebilirler


modern koltuk takımları,ucuz koltuk takımları,mobilya koltuk takımları,salon koltuk takımları,köşe koltuk takimi,köşeli koltuk takımları,koltuk takımları fiyatları,

koltuk takımı,koltuk takımları,koltuk takimi,köşe koltuk takımları,deri koltuk takımları,klasik koltuk takımları,

Ahşap mobilyalarımın bakım ve temizliği nasıl olmalıdır?
Ahşap kısımları haftada bir kez nemli bezle tozunu almanız yeterli olacaktır. İki yılda birde ahşap koruyuculu kimyasal ürünlerle de bakımı yapılabilir. Bu tür ürünleri piyasalardan temin edebilirsiniz.
Kumaş ve deri kısımlar nasıl temizlenmelidir? Kumaşlarımızın tamamını çok fazla ıslatmadan normal temizlik için beyaz sabunun köpüğüyle temizlemelisiniz.Deterjan veya diğer ağır temizlik malzemeleriyle temizlemek temiz olması açısından uygundur ancak kumaşın dokumasına zarar vereceğinden tavsiye edilmemektedir. Deri kısımlarda ise nemli sabunlu temiz bir bez veya kumaş parçasıyla silmek en uygun çözümdür.
Mobilyalarımı nasıl taşımalıyım? Mobilyalarınızın taşınmasında mutlaka koruyucu malzemeler kullanmaya özen gösteriniz. Taşımadan önce sökülmesi gereken parçalara yerlerinden özenle çıkarınız ve mutlaka ürüne göre uygun araç gereçleri kullanınız. Tüm parçaları yerden kaldırarak taşıyınız, sürterek yer değiştirmek hem mobilyanıza hem de zemine zarar verebilir. Taşıma bittikten sonra montaj aşamasında ürünün sağlam ve kullanilabilir olması için ürünün özelliklerine özen gösteriniz.
Haber: Ankara Turkmobilya.com


koltuk takımı,koltuk takımları,koltuk takimi,köşe koltuk takımları,deri koltuk takımları,klasik koltuk takımları,

kılıflı kanepe,uygun kanepe,saltanat kanepe,kanepe ve koltuklar,eski kanepe,

Yatağınızı Yenilemeniz Gerektiğini Gösteren İpuçları

1) Sabah Uyanınca Kendinizi Dinlenmiş HissetmemekHayatınızın üçte birini yatakta geçireceksiniz. Eğer dinlenmiş olarak uyanamıyorsanız, belki yeni bir yatak almanın zamanıdır. Çok basit: Doğru desteği aldığınız zaman, iyi dinlenmiş olursunuz.
2) Yatağınızın 8-10 Yaşında OlmasıYatağın yaşı önemli bir göstergedir. İyi bir set çok faydalı olabilir. Ama en iyi yatak bile 8 ila 10 sene sonra vücudunuza ihtiyacı olan desteği sağlamayabilir.
3) Yatağınızın Başkasından Size Geçmiş OlmasıEğer bir yatak birileri için çok eski ve kullanılmışsa, başkası için de iyi değildir. Bu, çocuklar için de geçerlidir.
4) Yatağınızda Çukurlar ve Çıkıntılar Olması, veya Çok Yumuşak GelmesiEğer yatağınızda farkedilir "tepeler ve vadiler" varsa, ya da yattığınızda otomatik olarak ortaya yuvarlanıyorsanız, yeni bir set almanın zamanı gelmiştir. Yaylar, yataklarındaki dayanıklı, kalıcı parçalardır. Öncelikle dolgu malzemeleri eskir ki, bu da konforun ve desteğin azalmasıyla birçok problemin ortaya çıkması demektir.
5) Sık Olarak Bel ve Baş Ağrısı Şikayetinizin OlmasıEski, kullanılmış veya vücut şeklinizi almayan bir yatağa yattığınızda doğal "S" şeklini koruyamayacak, bel ve sırt kaslarınız da onu gerekli şekilde tutabilmek için fazladan çalışmak zorunda kalacaklardır. Bu da genellikle yorgun bir bel ve sırt ya da eski ağrıların nüksetmesi demektir.
6) Partneriniz Yatağa Girdiğinde Yatağın Küçük GelmesiTek kişilik bir yatak yetişkin bir kişiye bir bebek yatağının sağladığı alana eşit miktarda alan sağlar. Sağlıklı bir yetişkinin gecede 40 ila 60 kere döndüğünü ve bunların yaklaşık bir düzinesinin de tüm vücut dönüşü olduğunu düşünürsek, bu hiç de yeterli bir alan değildir. Eğer uyurken sıkışmış hissediyorsanız ya da partnerinizle itişip kakışıyorsanız, vücudunuzun ihtyiacı olan kaliteli uykuyu alamıyorsunuz demektir.
7) Yatağınızın Lekeli, Kirli ve Yırtık OlmasıGörünüş de önemli bir göstergedir. Eğer yatağın kumaşı eskimiş görünüyorsa, yatağınızın eskidiğinin bir göstergesi olabilir. Yatağınızda ve bazanızda yapacağınız ayrıntılı bir inceleme size yeni bir set alıp almamanız gerektiği konusunda iyi bir ipucu verecektir.

kanak: Türk Mobilya


kılıflı kanepe,uygun kanepe,saltanat kanepe,kanepe ve koltuklar,eski kanepe,

kanepe imalat,üçlü kanepe,koltuk kanepe modelleri,kanepe ytl,bazalı kanepe,kanepe kolları

Mobilyalar için kumaş seçimi
Aşağıda belirtilen birkaç basit kurala uyulduğunda döşenmiş mobilyanın kullanım ömrü uzayacaktır.Kullanım niyetine uygun kumaş seçimi oldukça önemlidir. Örneğin, kadife kaplama pamuklu veya naylon veya olefin olarak bulunuyorsa, kullanımın fazla oldugu kalabalık ailelerde naylon kadife kullanılması uygun olacaktır. Olefin kadife hafif kullanıma sahiptir ve çürümeye karşı dayanıklı olma özelliği ile nemli iklimler için mükemmel bir seçimdir. Pamuklu kadife yıpranmaya ve toza karşı daha az dirençlidir, daha az kullanılan yerler için uygun olacaktır.
VakumlamaHaftalık olarak vakumlama veya hafifçe fırçalama tozlardan arınmaya ve yıpranmayı ve aşınmayı artıran, iplikler arasındaki kir tabakasının yerleşmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
ÇevirmeKumaş kaplanmış minderlerin periyodik olarak çevrilmesi ömürlerini uzatacaktır. Serbest (bağsız) yastıkların haftalık olarak ters çevrilmesi aşınmanın eşit olarak dağılmasını sağlayacağından eskimelerini geciktirecektir.
Kumaş KorumaKumas koruyucular mobilyanızın döşenmiş parçasını toz ve lekelerden koruyarak kullanım ömrünün uzatılmasına yardımcı olur. Bazı kumaş koruyucular imalat aşamasında uygulanırken bazılarıda evde uygulanabilmektedir.Koruyucu kullanılarak bitirilmiş olsada mobilyanın kumaş bakımına ihtiyacı gözardı edilemez. Bu kumaşın tozdan arınma ve toz emme özelliğini degiştirir. Üzerine plastik bir kaplama sağlamış olmaz. Toz ve kir kumaş tarafından iyice emilmeden vakumlanarak veya fırçalanarak temizlenmelidir. Mobilya üzerindeki kir ve lekeler aşağıda belirtilen bakım kodlarına göre hemen temizlenmelidir.
Dokuma / Kumaş TemizliğiBirçok mobilya döşemesi 1969 yılında belirlenen mobilya endüstrisi temizlik kodu taşır. Bu, müşteriye özel dokuma türlerinin nasıl temizlenebileceği konusunda bilgi verir. Bahsi geçen kod 4 tane harf ve bakım talimatlarından oluşur. Bu kod harfleri W, S, W-S ve X dir. Bu kodların yazılı olduğu etiket genelde döşemelerin altlarında bulunur.
Kod " W "Tüm tozları önlemek için sıkça vakumlama veya hafif fırçalama yapılması önerilir. Bir lekenin temizlenmesi için yumuşak bir deterjan veya çözülmeyen döşeme sampuanı gibi su bazlı temizleme ürünü köpürtülerek uygulanmalıdır. Köpük yumuşak bir fırça ile dairesel hareketlerle uygulanmalıdır, kurutmak için vakumlanmalıdır. Bu işlemden önce ufak bir alanda test edilmelidir. Mobilyanın tümünün kirlenmesi halinde profesyonel bir mobilya temizleme servisine başvurunuz.
Kod " S "Tüm tozları önlemek için sıkça vakumlama veya hafif fırçalama yapılması önerilir.Bölgesel temizleme için suda çözünen yumuşak bir deterjan veya karbon tetraklorid içeren kuru temizleme önerilir.Bu işlem uygulanmadan önce küçük bir alanda test edilmelidir. Sadece profesyonel bir temizlik şirketi temizlemelidir.
Kod " W-S "Tüm kirleri önlemek için, toz ve kirlerin temizlenmesinde sık olarak vakumlama veya hafif bir şekilde süpürme/ fırçalama tavsiye edilir. Leke, çözünebilir yumuşak bir döşeme şampuanı ile veya yumuşak bir deterjanın köpüğü ile temizlenmelidir. Bir leke çözücü veya kuru temizleme ürünü kullandığınızda kullanım talimatını dikkatlice izleyin ve bu işlemi sadece iyice havalandırılan bir odada yapın. Yüksek oranda toksik olan tetraklorid kapsayan ürünlerden kaçının. Diğer bir metod ise işlemden önce küçük bir bölgede bu temizleme işlemini önceden test etmenizdir. Eger mobilyanızın kumaş kaplı bölümü tümüyle kirlenmişse profesyonel bir temizlik şirketine başvurunuz.
Kod "X "Toz ve kir birikimini önlemek için bu dokumayı sadece vakumlayarak veya hafifçe fırçalayarak temizleyin. Su bazlı köpük temizleyiciler veya çözünür bazdaki temizlik ürünlerinin herhangi bir çeşidi oldukça fazla çekmeye, yüzeyinde şekil bozukluklarına veya lekeye neden olabileceğinden kullanılmamalıdır

kaynak: Türk Mobilya

kanepe imalat,üçlü kanepe,koltuk kanepe modelleri,koltuk ve kanepeler,kanepe ytl,bazalı kanepe,kanepe kolları,

sandıklı kanepe,kanepe üretimi,spor kanepe,tek kişilik kanepe,kanepe oturma grubu,kanepe fiyatı

Üründeki kaliteyi nasıl anlayacağım?
Bir mobilya parça veya grup halinde alabilmek için öncelikle alacağınız firmanın satış ve hizmet kalitesine bakmak gerekmektedir. Mobilya gruplarında iskeletin yani ürünü ayakta tutan ,darbelere karsı koruyan ve sağlamlık veren malzemenin kereste(masif) olması gerekmektedir. Diğer yüzeylerde masif olabileceği gibi sunta veya diğer levhaların üzerine kaplamalı olanını tercih ediniz. Ürünün boyama ve döşeme aşamasından önce doğru hazırlanması kalitesini etkilemektedir. Dış yüzey kadar iç yüzeylerin arka ve üst gözükmeyen yüzeylerde de kaliteli malzeme ve işçilik olmasına dikkat ediniz. Boya cila aşamasında ürünün her yüzeyindeki boya kalitesine özelliklede iç kısımlara bakınız. Renk uyumları parçalar arasında aynı olmalıdır. Döşemelerde kumaşın dokuma kalitesine , derilerin kalitesine ve her iki malzemenin de uygulamadaki kalitesini kontrol ediniz. Dikişler düzgün olmalıdır. Kenar fitilleri muntazam uygulanmalıdır. Mobilyanın üzerindeki diğer aksesuarlar kulp, cam , ayna ve hırdavat malzemeleri de ürünün yapısına ve kalitesine uygunluğunu kontrol ediniz.

kanyak: Türk Mobilya


sandıklı kanepe,spor kanepe,kanepe üretimi,kanepe oturma grubu,tek kişilik kanepe,kanepe fiyatı

metal kanepe,kanepe kampanya,ahşap kanepe,yaylı kanepe,kanepe grupları,kanepe kumaşı,

Halı bakımı, halınızdan en iyi performansı en uzun süre almanızın arkasındakı sihirli güçtür. İyi kaliteli bir halı satın almak, zaman içerisinde sizin için bir katma değer yaratırken, aktif bir bakım programına yatırım yapmamak halınızı premature değistirmenize neden olabilir. Birçok halı henüz yıpranmadan çok daha önce çirkin bir görünüme bürünebilir ve bunun tek nedeni eksik ve ya uygun olmayan bir bakım programıdır. İyi bir bakım, halı yatırımınızı koruyacak ve en yüksek getiriyi getirecektir.
Halı bakımı aşağıdakilere yardım eder:
• Yatırımınızı korur. Yapmış olduğunuz yatırımın küçük bir yatırım olmadığını aklınızdan çıkarmayın: Ürün maliyeti, döşeme maliyeti, kaldırma maliyeti, yenilemenin vereceği rahatsızlık ve belki de ciro kaybı.• Halının kullanım ömrünü uzatarak tasarruf etmenizi sağlar.• Halının zeminde daha uzun süre kalmasını sağlayarak çevremizi korur. Halının daha geç değiştirilmesi, toplam halı atik oranını düşürür.

kaynak :antron


kanepe kampanya,metal kanepe,ahşap kanepe,yaylı kanepe,kanepe grupları,kanepe kumaşı,

kanepe oturma grupları,şişme kanepe yatak,kanepe kolu,çift kişilik kanepe,kanepe imalatı

Halının Bakım ve TemizliğiHalının bakımı ve temizliği ile ilgili detaylı bilgiler burada veriliyor. Verimli bir bakım programı hazırlamak için bu bilgileri kullanınız.
Halı Bakım Programının DeğerlendirilmesiŞu anda uygulamakta olduğunuz ve ya uygulamayı düşündüğünüz bakım programı ne kadar etkin? Sizin ihtiyaçlarınıza cevap veriyor mu? Detaylar bu bölümde.Leke Temizliği KılavuzuHalınızı lekelere karşı nasıl koruyacağınız konusunda bilgi. Ayrıca, Lekelerin çıkarılması konusunda sizlere yol göstermek amacıyla tasarlanmış Leke Temizleme Kılavuzu ‘nu bu bölümde bulabilirsiniz.

kaynak : antron


kanepe oturma grupları,şişme kanepe yatak,kanepe kolu,çift kişilik kanepe,kanepe imalatı

kanepe yapımı,kanepe ve oturma grupları,ikinci el kanepe,en ucuz kanepe

Halı Bakımının Önemi Halının düzenli olarak bakımının yapılmaması zamanından önce değiştirlmesine neden olur. Bu bölümde, neden proaktif bir bakım programına ihtiyaç duyulduğu açıklanıyor. Ayrıca, bir örnek ile bakımlı ve bakımsız bir halının maliyeti kıyaslanıyor.

kaynak: Antron

kanepe yapımı,kanepe ve oturma grupları,ikinci el kanepe,en ucuz kanepe

ucuz kanepeler,kanepe fiyatları,2. el kanepe

Nano teknolojisi ilk ürünlerini tekstil sektöründe verdi. Nano kumaşlarda, kumaşın yüzeyinde oluşturulan görülmez ince bir örtü, kumaşı her türlü dış etkiden koruyor. Böylece kirlenmeyen, su ve leke tutmayan, yanmayan, buruşmayan, mikrop barındırmayan akıllı kumaşlar üretilebiliyor.
Türkiye'nin, modüler mobilyada öncü bir markası olan Kelebek mobilya, üretimde her zaman, en gelişmiş teknolojileri kullanıyor. Mobilya sektöründe tüketiciye en zengin kumaş seçeneklerini sunan Kelebek, 200 farklı renk ve desendeki döşemelik kumaşlarında nano teknolojiyi kullanmaya başladı.
Kelebek mobilya'nın kullanmaya başladığı yağ ve kir tutmayan, uzun ömürlü nano-kumaşlar, kuru temizlemeye ve sık yıkamaya da dayanıklı. Bionic kumaş serisindeki yüksek aşınmaya dayanıklı olan bu kumaşlar, aynı zamanda yumuşak ve çevre dostu. Koltuk ve kanepeler müşterilerin isteğine bağlı olarak bu kumaşlarla kaplanıyor. Seçilen ürüne göre kumaşın fiyatı da farklılık gösteriyor.
ucuz kanepeler,kanepe fiyatları,2. el kanepe

Kaynak: mobilyaonline.net

modern kanepeler,kanepe takımı,ofis kanepe

70 yıldır en yüksek standartları tüketiciyle buluşturan Kelebek Mobilya, şimdi de kumaşta nano teknolojisini sunuyor. Nanometre, yani metrenin milyarda bir boyutu kavranması zor bir ölçektir. Ama artık nanoteknoloji tıptan elektroniğe, otomotivden tekstile kadar pek çok alanda kullanılmakta ve ortaya akıllı ürünler çıkarmakta. Darbelere, solmaya, paslanmaya dayanıklı olan ve kendi kendini temizleyen bu ürünler çizilmeyen yapısıyla antibakteriyel özelliklere sahip. Geleceğe bugünden alışmak için leke tutmayan, buruşmayan kumaş ve çizilmeyen boyalara bir an önce aşina olmakta fayda var çünkü çok yakın bir gelecekte tüm bunlar hayatımızın olağan konforları arasına gireceğe benziyor.

şişme kanepe,yataklı kanepe,koltuk ve kanepe

Darbelere, solmaya, paslanmaya dayanıklı olan ve kendi kendini temizleyen bu ürünler, çizilmeyen yapısıyla antibakteriyel özelliklere sahip. Geleceğe bugünden alışmak için leke tutmayan, buruşmayan kumaş ve çizilmeyen boyalara bir an önce aşina olmakta fayda var çünkü çok yakın bir gelecekte tüm bunlar hayatımızın olağan konforları arasına gireceğe benziyor.

deri kanepe,modern kanepe,kilim kanepe

Türk mobilya endüstrisi, çoğu geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi küçük ölçekli işletmelerin ağırlıkta olduğu bir görünümdedir. Buna karşın özellikle son 15-20 yıllık süreçte küçük ölçekli işletmelerin yanı sıra orta ve büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmaya başlamıştır. Ağaç İşleri Federasyonu’na kayıtlı olarak mobilya işi ile uğraşan 550 bin küçük ölçekli işletme mevcut olup, Sanayi Ticaret Odaları’na kayıtlı üyelerin de bu grup içinde değerlendirilmesiyle işletme sayısının 600 000 - 650 000'i bulacağı söylenebilir.
Fabrikasyon üretim yapan firma sayısı 10 civarındadır. 30 Kasım 1997 itibarı ile sektörde yabancı sermayeli 9 firma bulunmakta olup, bu firmalardaki yabancı sermaye payı % 75.37’dir. Sektörün toplam yabancı sermaye içindeki payı ise % 0.01 gibi oldukça düşük bir düzeydedir.

yataklı kanepeler,kanepe örtüleri,köşe kanepe

Günümüz konutlarında mekanlar, içinde geçecek eylemlere göre bölünmüştür. Bir yemek odasında sadece yemek yeme eylemi gerçekleştirilmekte, dolayısıyla mekanlar o eylemlere olanak sağlayacak şekilde döşenmektedir. Örneğin, bir dinlenme mekanında donatıların rahat oturulabilir ve gerektiğinde uzanmaya elverişli olması gerekmektedir. Oturma düzleminin zemin etkisinden korunacak ve diz bükümünü karşılayacak kadar yükseltilmesi, omurgaya gelen baş ve kol yüklerinin başka yerlere aktarılması, dinlenmek için şarttır. Düz bir zemine oturmak dinlenme konforu açısından yetersizdir. Oturulan düzlemin kan dolaşımını kolaylaştıracak bir yumuşaklıkta olması, omurgadaki basıncı azaltmak için sırtın bir yere dayanması kol ağırlıklarının kolçak, yastık gibi bir elemana aktarılması gerekmektedir. Bunu karşılayacak elemanlar bağdaş kurulan sedirden başlayarak günümüz teknolojisinde yaratılan çok çeşitli kanepelere kadar gelmiştir.

kanepe

kanepe takımları,çekyat kanepe,kanepe fiyat

kanepe takımları,çekyat kanepe,kanepe fiyat;

İnsan yaşamı çeşitli mekanlar içinde geçmektedir. Bu mekanlar yapılış amaçlarına uygun olmalı, kullanıcısına gerekli konfor düzeyini sağlamalıdır. Mekan içindeki ısı, ışık, ses, renk, koku gibi fiziksel etmenler ve donatı öğeleri, kişi gereksinim ve eylemlerine göre dengeli bir biçimde kurulmalıdır. Duvar, kolon, kapı, pencere gibi yapısal bileşenler kadar donatı, aksesuar gibi mekansal öğeler de mekan oluşturmada çok etkili rol oynar. Donatı, renk ve dokusunun seçimi ile birlikte, bunların mekan içindeki yoğunluk ve organizasyonu, o mekanın yaşanabilirliğini, olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

kanepe örtüsü,yatak kanepe,ikili kanepe

Mobilya, oturulan yerlerin süslenmesine ve türlü amaçlarla donatılmasına yarayan eşya.
Mobilya denilince ilk akla gelen ahşap mobilyadır. Özellikle, masa, dolap, karyola, komodin, kitaplık gibi konut donatılarında, çeşitli büro donatılarında, okul sıra ve masalarında çoğunlukla ahşap malzeme kullanılmaktadır. Günümüzde mobilya yapımında çelik, alüminyum, cam ve plastik gibi diğer malzemeler kullanılmaya başlanmış ise de halen ahşap malzeme bu konuda popülaritesini sürdürmektedir.

Kanepelerde aynı amaca hizmet etmektedir.

mobilya kanepe,ucuz kanepe

Mobilya kanepe,ucuz kanepe nereden bulunur?

Kanepede Türkiye'de standart oturmuş durumdadır.
Çok iyi tasarımlar,kalite malzeme ve usta işçilikle birleşince çok iyi ürünler çıkmaktadır.

Kanepe,kanepe çeşitleri,kanepe temizliği

Kanepeler,kanepe,kanepe modelleri üzerindeki lekeler nasıl temizlenir.
İşte size bir kaç öneri.



Çay Lekesi

Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı renksiz bulaşık deterjanı karıştırın ve uygulayın veya yarım bardak suya, bir çorba kaşığı kadar amonyak ilave edin ve uygulayın veya iki ölçü suyun içerisine bir ölçü sirkeyi karıştırın ve uygulayın.
Kahve Lekesi

Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı renksiz bulaşık deterjanı karıştırın ve uygulayın veya yarım bardak suya, bir çorba kaşığı kadar amonyak ilave edin ve uygulayin veya iki ölçü suyun içerisine bir ölçü sirkeyi karıştırın ve uygulayın.
Ketçap Lekesi

Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı renksiz bulaşık deterjanını karıştırın ve uygulayın veya iki ölçü suyun içerisine bir ölçü sirkeyi kariştırın ve uygulayın lekenin üzerine ıslak deterjani sürdükten bes dakika sonra bol suyla durulayın, silerek kurulayin.

Koltuk kanepe,yataklı kanepe,kanepe fiyatları
Mürekkep Lekesi

Mürekkep lekesinin üzerine az miktarda alkol döküp silin. Leke çıkana kadar bu işleme devam edin.
Süt Lekesi

Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı renksiz bulaşık deterjanı karıştırın ve uygulayın veya yarım bardak suya, bir çorba kaşığı kadar amonyak ilave edin ve uygulayın veya İki ölçü suyun içerisine bir ölçü sirkeyi karıştırın ve uygulayın.
Çamur Lekesi

Lekenin üzerine ıslak deterjanı sürdükten beş dakika sonra bol suyla durulayın, silerek kurulayın veya bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı renksiz bulaşık deterjani karıştırın ve uygulayın.
Dondurma Lekesi

Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı renksiz bulaşık deterjanı karıştırın ve uygulayın veya Yarım bardak suya, bir çorba kaşığı kadar amonyak ilave edin ve uygulayın veya iki ölçü suyun içerisine bir ölçü sirkeyi karıştırın ve uygulayın.
Sakız Lekesi

Bölgeyi içinde buz olan naylonla soğutun, sakızı ve mumu bir alet yardımıyla kazıyın veya Kuru temizlemeciniz tavsiyesine baş vurunuz, benzol maddesi ve türlerini kullanınız, bu işlem yapılırken yeterli havalandırmayı sağlayın sigara ve ateşten uzak tutun. Bir bardak ılık suya, bir çay kaşigi renksiz bulaşık deterjanı karıştırın ve uygulayın.
Yumurta Lekesi

Kuru temizlemeciniz tavsiyesine baş vurunuz, benzol maddesi ve türlerini kullanınız, bu işlem yapılırken yeterli havalandırmayı sağlayın sigara ve ateşten uzak tutun. Lekenin üzerine ağartıcı etkisi olmayan leke sökücüyü 1:1 oranında suyla karıstırarak uygulayın, bol suyla durulayın.
Çikolata Lekesi

Lekenin üzerine ıslak deterjanı sürdükten beş dakika sonra bol suyla durulayın, silerek kurulayın veya kuru temizlemecinizin tavsiyesine baş vurunuz, benzol maddesi ve türlerini kullanınız, bu işlem yapılırken yeterli havalandırmayı sağlayın sigara ve ateşten uzak tutun.
Kan Lekesi

Bir bardak ılık suya, bir çay kaşiği renksiz bulaşik deterjanı karıstırın ve uygulayın veya Yarım bardak suya, bir çorba kaşığı kadar amonyak ilave edin ve uygulayın veya iki ölçü suyun içerisine bir ölçü sirkeyi kariştırın ve uygulayın.

26 Ağustos 2007 Pazar

Yatak Odası Çeşitleri

Evinizin ve yaşamınızın konforu için. . .
yatak odası modelleri,yatak odası mobilya,yatak odası mobilyaları,yatak odasi takimlari,yatak odasi takimi,yatak odası mobilyası,dantel yatak odası,modern yatak odası,yatak odası dolapları,yatak oda takımları,modern yatak odaları,genç yatak odası,yatak odası halısı,
bebek yatak odası,yatak odası dekorasyonu,yatak odasi modelleri
,yatak odası dolabı,dantel yatak odası takımı,yatak odası dekorasyon,ucuz yatak odası,bebek yatak odaları,çocuk yatak odası,yatak oda takımı,yatak odası danteli,
genç yatak odaları,yatak odası çeşitleri
,yatak odası örnekleri,sürgülü yatak odası,barbi yatak odası,çocuk yatak odaları,cibinlikli yatak odası,yatak odası tasarımları,yatak odası fiyat,yatak odası perdeleri,modern yatak odası takımları,yatak odası perdesi,yatak odası tasarımı,yatak odası dizayn,yatak odası örtüleri,yatak odası perde,italyan yatak odası,bebek yatak odasi,modüler yatak odası,yatak odası aksesuarları,ikinci el yatak odası,yatak odası grupları,
yatak odası modeli,mobilya yatak odası takımı,yatak odası dekoru,modern yatak odasi,2 el yatak odası,yatak odası kampanya,eskitme yatak odası,yatak odası fiyatı,
yatak odası takımı örnekleri
ve hayatınızı kolaylaştıracak ve konforunu arttıracak bir çok ürünü çeşitli markalar altında bulabilirsiniz

klasik yatak odası,yatak odası takım,modern yatak odasi

Yatağınızı Yenilemeniz Gerektiğini Gösteren İpuçları
1) Sabah Uyanınca Kendinizi Dinlenmiş HissetmemekHayatınızın üçte birini yatakta geçireceksiniz. Eğer dinlenmiş olarak uyanamıyorsanız, belki yeni bir yatak almanın zamanıdır. Çok basit: Doğru desteği aldığınız zaman, iyi dinlenmiş olursunuz.
2) Yatağınızın 8-10 Yaşında OlmasıYatağın yaşı önemli bir göstergedir. İyi bir set çok faydalı olabilir. Ama en iyi yatak bile 8 ila 10 sene sonra vücudunuza ihtiyacı olan desteği sağlamayabilir.
3) Yatağınızın Başkasından Size Geçmiş OlmasıEğer bir yatak birileri için çok eski ve kullanılmışsa, başkası için de iyi değildir. Bu, çocuklar için de geçerlidir.
4) Yatağınızda Çukurlar ve Çıkıntılar Olması, veya Çok Yumuşak GelmesiEğer yatağınızda farkedilir "tepeler ve vadiler" varsa, ya da yattığınızda otomatik olarak ortaya yuvarlanıyorsanız, yeni bir set almanın zamanı gelmiştir. Yaylar, yataklarındaki dayanıklı, kalıcı parçalardır. Öncelikle dolgu malzemeleri eskir ki, bu da konforun ve desteğin azalmasıyla birçok problemin ortaya çıkması demektir.
5) Sık Olarak Bel ve Baş Ağrısı Şikayetinizin OlmasıEski, kullanılmış veya vücut şeklinizi almayan bir yatağa yattığınızda doğal "S" şeklini koruyamayacak, bel ve sırt kaslarınız da onu gerekli şekilde tutabilmek için fazladan çalışmak zorunda kalacaklardır. Bu da genellikle yorgun bir bel ve sırt ya da eski ağrıların nüksetmesi demektir.
6) Partneriniz Yatağa Girdiğinde Yatağın Küçük GelmesiTek kişilik bir yatak yetişkin bir kişiye bir bebek yatağının sağladığı alana eşit miktarda alan sağlar. Sağlıklı bir yetişkinin gecede 40 ila 60 kere döndüğünü ve bunların yaklaşık bir düzinesinin de tüm vücut dönüşü olduğunu düşünürsek, bu hiç de yeterli bir alan değildir. Eğer uyurken sıkışmış hissediyorsanız ya da partnerinizle itişip kakışıyorsanız, vücudunuzun ihtyiacı olan kaliteli uykuyu alamıyorsunuz demektir.
7) Yatağınızın Lekeli, Kirli ve Yırtık OlmasıGörünüş de önemli bir göstergedir. Eğer yatağın kumaşı eskimiş görünüyorsa, yatağınızın eskidiğinin bir göstergesi olabilir. Yatağınızda ve bazanızda yapacağınız ayrıntılı bir inceleme size yeni bir set alıp almamanız gerektiği konusunda iyi bir ipucu verecektir.

Haber: Ankara Turkmobilya.com

yatak, yatak odası,yatak odaları,yatak oda,

Sizin için doğru yatak hangisi?
Her birimizin yatağın sertliği ve yastığımızın yüksekliği konusundaki tercihleri farklıdır. Kimi insan sert yataklarda daha rahat uyur, kimisi de yumuşak yatakları sever. Ancak eski bir yatakta yatmak herkesin uyku kalitesini olumsuz etkiler. Bu nedenle ortası çukurlaşmış, engebeli, yayları bozulmuş yatakları yenilemek gerekir.
Eskimiş ve formu bozulmuş yatakta uyuyan kişilerin sabah uyandıklarında sıkça karşılaştıkları sorun; bel ve sırt ağrıları, halsizlik ve yorgunluktur. Bu ağrılar, bir süre sonra ciddi sağlık problemlerine de yol açar. Bu durumda, yatak en kısa zamanda değiştirilmelidir. Yaşamınızın üçte birini uyuyarak geçirdiğinizi unutmamalısınız.
Vücut sağlığı açısından en önemli bölge sırt, omurlar ve bel bölgesidir. Bu yüzden yatak alırken en az 8-10 sene kullanacağınızı düşünerek en iyisini almaya özen göstermelisiniz. Yeni bir yatak alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Yatak, maksimum 10 yıl kullanılmaktadır. Araştırmalara göre iyi kullanılıp her ay en az bir kere ters yüz edilen bir yatağın ömrü maksimum 10 yıldır. Yatağınızın kumaşındaki lekelenme, yüzeyinde bozukluk, aşınma, yırtılma, çökme gibi problemler, yatağınızın deforme olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir.
Satın almayı düşündüğünüz yatağın üzerine uzanın. Yatağın sertliği, yumuşaklığı ve rahatlığı hakkında yatağın üzerine uzanarak karar verin. Omuz ve kalçanızın rahat olup olmadığını kontrol edin. Yatağın içinde kullanılan malzemeleri, dışındaki kumaşın kalitesini ve kullanılan yay sistemini kontrol edin.
Eski yatağınızla yeni bir yatağı karşılaştırırken, 10 yıldır yatağınızı değiştirmediğinizi unutmayın. Yatak teknolojisindeki son gelişmeler sizi şaşırtabilir.
Yay sistemine dikkat edin İç yay sisteminin yoğun olması ise vücut ağırlığını yatağa daha eşit yayar ve rahatlığı arttırır. Yaylanma ve esneme özelliği ile yatak vücudun kıvrımlarına uyum sağlar ve dolayısıyla omurga zarar görmez.
Dolgu malzemeleri konforu sağlar
Kaliteli yataklarda yay konstrüksiyonunun üzerinde, üst dolgu malzemelerinin yaylarla temasını önleyecek koruyucu sert bir malzeme bulunmalıdır. Bu malzemenin üzerinde ise dolgu katmanları bulunmalıdır. Bu bölüm size gerçek rahatlığı sağlar.
Ayrıca yatağı uygun baza veya karyolanın üzerinde kullanmak gerekir. Sert zeminler tercih edilmelidir. Uygun zemin, yatağınızın dayanıklılığını arttırmakla beraber, performansını yükseltir.
Yatağın ömrünü uzatın
Yatak koruyucusu kullanmanız yatağınızın kirlenmesini önler. Yatağınızın dayanıklılığını arttırır.
Yatağınızı periyodik aralıklarla ters-yüz edin. Bu, hep aynı alana ağırlık gelmesini önleyerek ömrünü uzatır.
Yatağınızı taşırken, yerini değiştirirken katlamayın. Yay konstrüksiyonlarında deformasyona yol açar.

italyan mobilya,mobilya fiyatları,bahçe mobilyaları

İtalyan mobilyalar Sihirli Mobilya'nın İtalya'dan ithal ettiği Mercanti, mekanınıza uygun ölçülerde çekmece, raf ve panel gibi çeşitli üniteler sunuyor. Cam, ahşap ve metal gibi malzemeler kullanan markanın her eve uygun farklı renk alternatifleri var. mobilyalar

kaynak : sabah gazetesi

mobilya mağzaları,spot mobilya,ahşap mobilya

Üründeki kaliteyi nasıl anlayacağım?

Bir mobilya ürünleri, parça veya grup halinde alabilmek için öncelikle alacağınız firmanın satış ve hizmet kalitesine bakmak gerekmektedir. Mobilya gruplarında iskeletin yani ürünü ayakta tutan ,darbelere karsı koruyan ve sağlamlık veren malzemenin kereste(masif) olması gerekmektedir. Diğer yüzeylerde masif olabileceği gibi sunta veya diğer levhaların üzerine kaplamalı olanını tercih ediniz. Ürünün boyama ve döşeme aşamasından önce doğru hazırlanması kalitesini etkilemektedir. Dış yüzey kadar iç yüzeylerin arka ve üst gözükmeyen yüzeylerde de kaliteli malzeme ve işçilik olmasına dikkat ediniz. Boya cila aşamasında ürünün her yüzeyindeki boya kalitesine özelliklede iç kısımlara bakınız. Renk uyumları parçalar arasında aynı olmalıdır. Döşemelerde kumaşın dokuma kalitesine , derilerin kalitesine ve her iki malzemenin de uygulamadaki kalitesini kontrol ediniz. Dikişler düzgün olmalıdır. Kenar fitilleri muntazam uygulanmalıdır. Mobilyanın üzerindeki diğer aksesuarlar kulp, cam , ayna ve hırdavat malzemeleri de ürünün yapısına ve kalitesine uygunluğunu kontrol ediniz.

çeşitli mobilya markaları

Aşağıda çeşitli mobilya markalarını bulabilirsiniz.


istikbal mobilya

çilek mobilya

ankara mobilya

kelebek mobilya

tepe mobilya

ipek mobilya

kilim mobilya

yağmur mobilya

doğtaş mobilya


bellona mobilya


alfemo mobilya

seray mobilya

konfor mobilya

temo mobilya

mondi mobilya

gaysan mobilya

merinos mobilya

esmer mobilya

güven mobilya

çetmen mobilya

latif mobilya

sihir mobilya

ladin mobilya

arpi mobilya

masko mobilya

maltepe mobilya

arstil mobilya

armoni mobilya

modoko mobilya

divan mobilya

kral mobilya

tuna mobilya

meşe mobilya

çizgi mobilya

bali mobilya

yagmur mobilya

teleset mobilya

Mobilya Dünyası,mobilya markaları

Türk Mobilya sektörü emin adımlarla dünya pazarında ilerliyor.

Mobilya dünyası,mobilya markaları

El Yapımı Mobilyada Dünyada İlk Beşteyiz.

Türkiye'den yurtdışına açılan bazı mobilya firmalarının, dünya pazarında söz sahibi olmaya başladığı bildirildi. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Türkiye'nin toplam ihracatında binde’li oranlarla ifade edilebilecek kadar düşük bir paya sahip olan Türk mobilya sektörünün, bu durumdan kurtulabilmenin mücadelesini verdiğini söyledi. Ercan, el yapımı mobilyada Türkiye'nin dünyada ilk 5 içinde yer aldığını da vurguladı. Mobilya sektöründe iyi bir değerlendirmeyle alındığında, küçük rötuşlarla başlangıçta 1.5-2 milyar dolarlık bir ihracatın olabileceğine dikkat çeken Ercan, sektörünün birkaç yıl içinde de anormal bir patlamayla 5-6 milyar dolar ihracat potansiyeline sahip bulunduğunu kaydetti.

Ercan, şöyle konuştu: 'Türkiye'de mobilya sektörü, tekstil sektörü kadar elzem ve tekstil sektörü kadar ihracat şansı yüksek olan bir sektördür. Ama maalesef, mobilyacıları Türkiye'deki idareciler pek ciddiye almıyorlar. Bu konuda çok iddialıyım ve açıkça söylüyorum, bizim istediğimiz desteğin tamamını değil yüzde 50'sini sağlasalar birkaç yıl içinde Türkiye'nin mobilya ihracatını 10 milyar dolara çıkarırız. Biz para istemiyoruz. Biz imkan istiyoruz, fırsat istiyoruz. Bize bu fırsatlar tanınırsa 5 yıl içinde dünyaya Türk mobilya sektörü olarak nam salarız.'İtalya'nın İhracatı 20 Milyar DolarSektörü, ülkeler bazında değerlendirdiklerinde İtalya'nın 20 milyar dolar yıllık ihracatının olduğunun ortaya çıktığını belirten Ercan, Fransa ve ABD'nin mobilya sektöründeki diğer önemli iki ülke olduğunu kaydetti.

Ercan, Türkiye'nin dünya mobilya sektöründeki payının ancak, İtalya'nın yüzde 1'i kadar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 'Türk mobilyalarında el işçiliği çok önemlidir. El yapımı mobilyada Türkiye dünyada ilk 5 içinde yer alıyor. Türkiye'nin rekabet şansı da el işçiliği mobilyalarda yatıyor. Estetik, kalite ve fiyat olarak Türk mobilyalarının kesinlikle bir numara olduğunu düşünüyorum.'Kaynak : Akşam

mobilya çizim,mobilya sektörü,mobilya makinaları

Dijital çağ olasılık dışı bir endüstriye kaydı: Mobilya döşemeleri.Kanepeler ve sandalyeler için kumaş üreten bazı firmalar, yirmi kadar rengin birarada kullanıldığı desenleri yaratmalarına olanak tanıyan dijital baskı makinelerini kullanıyorlar.

mobilya sektörü
Geleneksel yöntemlerle (elde veya döner makinelerde) hazırlanan kumaşlarda hemen hemen hiçbir zaman 15 yada 20 renk birarada kullanılamıyor çünkü kullanılan renk sayısının artması daha fazla zaman ve maliyet anlamına geliyor.Dijital baskı teknolojisi, tüketiciler için daha karmaşık ve çok renkli desenlerin kullanımına ve farklı kişisel zevklere daha çok hitap eden seçeneklerin çıkmasına öncülük yapacak.
Son birkaç haftadır dijital olarak hazırlanmış gösterişli kumaşlar ilk kez geniş ölçüde yaygınlaştı.Dijital baskıcılar aynı zamanda küçük kumaş partileri hazırlamayı da kolaylaştırıyorlar.

Teknoloji, tekstil baskısı 1990'ların sonlarından beri ev tekstiline uygulanabilir olmasına rağmen bugüne kadar yüksek fiyatları nedeniyle perakendeciler çok pahalı buldukları ve satamayacaklarını düşündükleri bu kumaşlara fazla rağbet göstermemişlerdi.Kaynak : www.dexigner.com

Mobilya Fuarı,klasik mobilya,ev mobilyası

Mobilya Fuarı,

ITF-İstanbul Fuarcılık tarafından MOSDER (Mobilya Sanayicileri Derneği) desteği ile 02-06 Mayıs 2007 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen İMOB 2007 İstanbul Mobilya Fuarı, yoğun ilgi gördü. Geçmiş yıllara oranla daha yüksek katılımla yapılan fuara, toplam 66 bin 712 ziyaretçi ilgi gösterdi. Türk mobilya sektörünü dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarla İstanbul’da bir araya getiren ve yeni ekonomik işbirliği anlaşmalarına sahne olan İMOB 2007’yi, 4 bin 487’si yabancı, 62 bin 225’i yerli olmak üzere toplam 66 bin 712 ziyaretçi gezdi. Geçen yılla kıyasladığında ziyaretçi sayısında büyük bir artış gözlenen fuar, kurumsal kimliğini kanıtlamış; yükselen trende sahip özelliği ile dikkat çekti.

DEVLER IMOB’DAYDI; mobilya resimleri

Her geçen yıl daha kapsamlı ve yoğun katılımcı sağlayarak sektöre ivme kazandıran İMOB 2007 İstanbul Mobilya Fuarı’na; İstikbal, Çilek Mobilya, Seray, Alfemo, İpek Mobilya, Yataş, Doğtaş, Fatih Kral, Mete Bronz, Mirage ve Adnan Serbest gibi sektörün önde gelen 300’ün üzerinde firma katıldı.
Mobilya dekorasyonu

İTALYAN TASARIMININ SIRRIİMOB Fuarı’nda düzenlenen ‘Deneysellikten Üretime’ ve ‘Stratejiler ve Eğilimler: İtalya Mobilya Tasarımı’ konulu seminerler tasarımda yaratılan değişikliklerin perde arkası hakkında ip uçları verdi. Seminerlerde Prof. Dante Donegani ve Prof.Giovanni Lauda’nın sektörün gelişimi ve tasarımda yaratılan değişikliklerle ilgi sunduğu bilgiler izleyenler tarafından dikkatle dinlendi. Domus Academy’nin üst düzey yöneticileri, İtalyan tasarımında araştırmaların etkinliğine dikkat çekti. “Zamanımızın büyük bölümünü araştırma yaparak geçiriyoruz” diyen Donegani ve Lauda, İtalyan ürünlerinde yenilikçi unsurların ön planda olduğunu söylediler.

Ev mobilyası; iç dizayn ürünleri; tekli, çiftli, üçlü kanepeler; koltuklar; yataklar ve geniş yelpazede birçok ürünün sergileneceği İMOB 2007 ile ziyaretçi ve katılımcılar sektördeki son gelişmeleri, yeni ürünleri yakından takip edebilecekler. Yeni iş bağlantıları kurabilecekleri uygun bir platform olan İMOB 2007’yi, sektöre yön veren Mobilya Mağazaları, Zincir Mağazalar, Toptancılar, Dağıtıcılar, İthalatçılar, İhracatçılar, Profesyonel Satın Almacılar, Bayiiler, Mimarlar, İç Mimarlar, Dekoratörler, Endüstriyel Tasarımcılar ve Mobilya Yan Sanayi Üreticileri ziyaret etti.

Mutfak Mobilya

Mutfak Mobilya veya mutfak mobilyası sektöründeArçelik, son yıllarda yaptığı ataklar ile modüler mutfak satışlarını geçen yıla göre yüzde 250, ankastre ürünlerindeki satışlarını ise yüzde 500’ün üzerinde artırdı.
Özel projelendirme sistemi ile kişiye özel mutfaklar yaratan Arçelik Mutfak, özellikle kadınlara uzmanlıklarını sergileyebilecekleri ayrıcalıklı mutfaklar sunuyor.


Çalışma ve mutfak şekline uygun yerleştirilmiş tasarımlar, değişken yükseklikte tezgahlar, fonksiyonel ışıklandırma, baza çekmeceleri, kilitli bıçak çekmeceleri, 75cm. derinliğe ulaşan çekmeceler, standart "blue motion" yumuşak kapanır çekmeceler, tamamen contalı kapak sistemleri, en yeni teknoloji ile geliştirilmiş ankastre ürün gamı, 1000’den fazla model ve kapak kombinasyonu bulunuyor. Mutfak sektöründeki satışlarını perakende proje ve toplu satışlar olarak iki kanalda yürüten Arçelik, her iki kanalda da son kullanıcıya "özel projelendirme" yapıyor.
Türkiye genelinde 2 merkez showroom, 16 yetkili satıcı ile hizmet veren Arçelik, 2004 yılı sonunda bu sayıyı 26’ya çıkarmayı hedefliyor. Satış sonrası hizmet kapsamında kullanıcılarına çağrı merkezi desteği sağlayan Arçelik, Türkiye çapında 8 Arçelik Tüketici Hizmetleri Bölge Yöneticiliği kanalıyla pilot mutfak ekipleri kurarak montaj ve servis hizmeti vermeye de hazırlanıyor.
Arçelik mutfak ve ankastre ürünlerle ilgili her türlü bilgiye http://www.arcelik.com ya da 444 0 888 numaralı Çağrı Merkezi’nden ulaşabilirsiniz.


Kaynak : evdose.com

Mobilya Siteleri,siteler mobilya

Mobilya siteleri tüm Türkiye'de oldukça fazla sayıda yer vermektedir.
Bu ürünleri sitelerde görmek gezmek için vakit yetmez,bu anlamdaen iyi yer mobilya bakmak için internettir.

Mobilya Siteleri arasında en çok çeşit ve kalite için tıklayınız.

Ucuz Mobilya

Ucuz Mobilya alırken çok dikkat etmek gerekmektedir.
Uygun fiyata ,kaliteli mobilya için tavsiye edebileceğim bir site var.

25 Ağustos 2007 Cumartesi

mobilya ve dekorasyon,mobilya aksesuarları,koleksiyon mobilya,mobilya tasarım,mobilya modelleri,mobilya çeşitleri

2007 Trend Mobilya ve Dekorasyon

10.08.2007 2007 trend mobilyaları ve dekorasyon tercihlerini Candice Olson Divine’daki yazısından sizin için ülkemize uyarladık:

İçbarış ve Dinginlik temasının 2007 ev ve işyeri dizaynında yeralması dileğiyle:

1- El emeği ile yapılan bilhassa da pek alışık olmadığımız malzemeler kullanılan ince ve karmaşık el işçiliğinin nadide parçalarını bulmak için keşfe çıkın.
2- Etnik Mobilyalar daha önce hiç olmadığı kadar mobilya ve dekorasyon piyasasını bu denli etkilememişti. Hind kumaş çılğınlığı dünyada artarken ülkemizde yerel desenli kumaşlar ağır basıyor. Ayrıca Türk mimarisindeki geleneksel Osmanlı başlangıçları yakında mobilyalarımıza da nüfuz edecek gibi.
3- Tabiata Dönüş 2007’nin sıcak renklerinin ve canlı tonlarının kaynağını işaret ediyor. Renk paletleri daha çok rahatlatıcı tonları, toprak rengini kahverengi üzerinde gölgelemelerle barındırıyor. Pek tabiiki mobilyalar da bu renk tayfından nasiplenecek.

4- Yerden Tasarrufla eskilere ait daracık değil ama daraltılmış yaşam alanları geri dönüyor. Evinizin pek çok köşesi gayet geniş ve rahat ama babaannenizle bir köşede fısır fısır konuştuğunuz o köşeler yok artık. 2007 trendi katlanabilen mobilyalar, kısaltılmış dolaplar ve küçük antika kabinleriyle evinize ve daha çok küçük evi olanlara geliyor.
5- Sanatsal Mozaik 2007’de yükselenlerden. Yani pek çok sanat dalına ait eserler birarada mutluca yaşayabilecek.
6- Ev Yapımı herşey moda. Neye ve kime benzerse benzesin ev yapımı her "eser" evinize konuk olacak.

7- Yemek Odası takımlarına ek olarak daha alçak seviyeleri hatta bağdaş vaziyetinde yemek masaları moda Çünkü bu masa sehpa karışımı "tahta"lar ailedeki samimiyeti daha da artırarak birlik ve dayanışma duygusu sağlıyor.
8- Hakiki Derinin Hakimiyeti yine muhkem. Ancak genelde kolçaklarda kullanılan derilerin pek çok kumaş varyasyonlarıyla kesişerek dans edeceği açık.
9- Daha Basit öğeler hayatımıza adımlarını atmak üzereler. Mobilyadan boyaya boyadan kumaşa her alanda basitlik, rahatlık ve nezahet ama mutlaka "tarz"ı olan.

kaynak : http://www.turkmobilya.com/

Bebek,Bebek Mobilya,Mobilyada dikkat edilecek hususlar

Bebek Mobilya için önemli olan hususlar

1-) Makas mekanizmaları: kaliteli olmayan makas mekanizmaları ileride başınıza dert açabilir oturduğunuz bir anda küt oda ne kanepe yatıyor ve asla açılmıyor bir kaç kere denemekte fayda var hatta sert bir şekilde denemekte fayda var makasları.
2-) Eğer petli denilen sitilde bir ürün alıyorsanız bu petin düzğün şekilde kanepenin önünde durması ve siz çekiştirince kolay kolay elinize gelmemesi gerekmektedir yoksa 1 sene gibi bir kısza sürede öne doğru yayışmaya başlar
3-) Yay arası takozlar , oturtuğunuz kısımdaki yayların arasına belli sıklıkta takoz yerleştirilir yada hhiç yerleştirilmez ( kaliteyi gösteren unsurlar) eğer içini görebileyorsanız. aralarında ne kadar takoz sünger varsa yayalarından gelecek ses ve çökme oranı o kadar azalıcaktır.
4-)Kumaş bu konuda satıcının size söylediklerini yanında eğer yanınızda biraz kolonya varsa kumaş üzerine tabiki koltuğa dökmeyin kumaş kartelasında kumaşta deneyin dökülme varsa aman dikkat edin. ikinci kartelaya bakarken kumaşlara dikkat edin eğer biraz kumaş bilginiz varsa zaten anlayacaksınızdır.
5- İskelet yapı çoğunlukla kavak ağacı sunta ve metal profilden oluşan aksam kullanılmaktadır. Eğer mobilyanızın yatak olma gibi fonksiyonları sizler için önemli değil ise size gürgen(fırınlanmış) kasa almanızı tavsiye ederim yıllaraca rahatlıkla kullanabilirsiniz.
6- Gerçek deriler hariç imitasyon derilerden kaçınmanızı öneririm zira çabuk deforme olabiliyorlar.
7- Yatak yapısında gerçektende içindeki materyaller en önemlisidir kışlık ve yazlık yüzeyde doğru materlyallar kullanılmışmı yatak arası süngerler ne kadar gibi sorularla satıcıyı bunalttığıınızda eminimki daha iyi sonuçlar elde edeceksiniz.
8- Modüler mobilyada en önemil nokta kenar kaplamalardır. bunlar eğer pvc bazlı kenar bandı değilse kısa sürede kendini bırakacak ve çok nahoş bir görüntü oluşturacaktır. Ayrıca modüler mobilyalar çok fazla sökülüp takılırsa çok çabuk deforme olur. Eğer ev taşıyorsanız teknik servisinden yardım almak sizin için daha hayırlı olacaktır.

Kaynak :

Mobilyalar,Mobilya mağazaları

Mobilya mağazalarının sayısı oldukça artmaktadır.
Bunlar arasında çok çeşit sunabilen,satış sonrası desteği olan,iyi hizmet verebilen mobilya mağazaları önemlidir.

Modüler Mobilya

"Bir evin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen Yataş modüler mobilya tasarımları, ahşap mobilyadan yemek odalarına, salon takımlarından yatak odalarına, çocuk odalarından destekleyici aksesuarlara kadar uzanan bir yelpaze sunuyor."
Dünyadaki trendleri yakından takip eden, Türk tüketicisinin beğenisine ve tercihlerine uygun ürünler tasarlayarak, tasarımlarını modern tesislerinde hayata geçiren Yataş, modüler mobilya konusunda yeni yıla iddialı giriyor.Hem işlevsel, hem görsel açıdan kullanıcısına fayda sağlayan Yataş, modüler mobilyalarıyla aynı zamanda farklı zevklere hitap etmeyi de ihmal etmiyor.Bir evin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen Yataş modüler mobilya tasarımları, ahşap mobilyadan yemek odalarına, salon takımlarından yatak odalarına, çocuk odalarından destekleyici aksesuarlara kadar uzanan bir yelpaze sunuyor.

FONKSİYONEL VE ŞIK MEKANLAR İÇİN YATAŞ MODÜLER MOBİLYA
"Daphne Salon Takımı", yatak olma özelliği ile beğenilen "Rimini Salon Takımı", 2004'ün mobilyada iddialı renklerinden wegne ve dişbudak "Elektra Yemek Odası", şıklığı ve fonksiyonelliği ile kullanıcılarını etkiliyor.Yataş Modüler Mobilya ile evinizde çok çeşitli mekanlar yaratabilir, farklı kullanımlarla seçeneklerinizi çoğaltasilirsiniz.

Yan sehpa, orta sehpa ve aksesuarlarla destekleyeceğiniz modüler mobilyanızla daima misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.Üretim kalitesi, yaygın bayi ağı ve tüketicisine büyük kolaylık sağlayan uzun vadeli kampanyalarıyla Yataş, tüketici ekonomisine de katkı sağlamaya devam edecek.

Oldukça çok ürünü olan tavsiye edebileceğim bir site : http://www.evgor.com.tr

Modern Mobilya

Modern mobilyaların tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmesi, hayat tarzının değişmesi, TFT televizyonun yerine LCD ve Plazmaların gelmesi, home theatre sistemlerinin yaygınlaşması beraberinde salon ve oturma odalarının vazgeçilmezi olan Vitrinlere elveda dedirtiyor.


Modern mobilyaların tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmesi, hayat tarzının değişmesi, TFT televizyonun yerine LCD ve Plazmaların gelmesi, home theatre sistemlerinin yaygınlaşması beraberinde salon ve oturma odalarının vazgeçilmezi olan Vitrinlere elveda dedirtiyor.

Duvar Ünitelerine artan taleple birlikte mobilya üreticileride koleksiyonlarında daha fazla yer vermeye başladılar. Duvar Ünitesi üreten markalar arasında İstikbal, Kelebek, Bellona, Mobüler, Ümit Mobilya, Aldimo yer alıyor. Tabi bu arada isimlendirmeler de farklı olabiliyor; Duvar panosu, Duvar ünitesi, Tv Takımı, Vitrin, Tv Üniteleri, Wall Unit, TV Sehpası.

Duvar Üniteleri genellikle merkezde yer alan LCD ve Plazmanın etrafına kitap, cd, kaset gibi ihtiyaçlar için yerleştirilmiş raflarla birlikte alt bölümlerde çekmeceler, ayrıca dolap ihtiyacını “ihtiyaç duyulduğu kadar” gideren küçük dolaplardan oluşuyor.

Kaynak :http://www.turkmobilya.com

Ofis Mobilyaları

Mobilya sektöründe önemli bir yer tutan ofis mobilyaları, son yıllarda büyük bir gelişme göstererek dünya mobilya devleriyle rekabet eder hale geldi. Ofis mobilyaları bir kurumun kimliğinin, hedeflerinin, vizyonunun ve ilkelerinin insanların belleğinde yerleşmesin de etkin rol oynuyor.
Türkiye son on yılda bu sektörde hayli yol almış durumda. Dünyada yedinci Avrupa`da beşinci sıraya yerleşen Türkiye Ofis Mobilyaları Sektörü`nün yakaladığı hızlı yükselişin arkasında, günümüz gereklerini temelden kavrayan ve gelişimini bu gereklilikler etrafında şekillendiren, yenilikçi bir yönetim anlayışı yatıyor.Türkiye ofis mobilyasıyla, Türkiye`de ihale alan yabancı kuruluşların ofislerinin döşenmesine yardımcı olan mobilya ustalarının ve tüccarların girişimleri sayesinde 1940`lı yıllarda tanıştı.
Ülke ekonomisine bağlı olarak sektöre verilen önem arttı, ofis mobilyaları çeşitlendi ve farklılaştı. 1960`larda bankacılık sektörünün gelişmesi ile sektör ivme kazanarak var olan firmaların yenilenmesine yol açtı. 1980`li yıllarda inşa edilen lüks iş merkezleri kurum kimliğinin oluşmasını sağlarken, bu ofisleri sıradan mobilyalarla döşemek yerine ithalat yoluna gittiler.Nihayet 1990`lı yıllarda açığı gören sektör, kendini hızla gözden geçirerek yeniden yapılandı. Yurtdışından getirilen mobilyaların rengini, tasarımını, yapılabilirliğini inceleyip, olanaklarını genişleti.

ofis mobilyası alabileceğiniz tavsiye bir adres.
Bugün sektörde 16 bin kayıtlı firma bulunuyor. Firmalar bu pazarda 240 bine yakın istihdam sağlıyor.Türkiye Ofis Mobilyaları Sektörü sadece ofis mobilyası üretmiyor. Sektör birçok kulvarda birden yarışıyor. Kreşten üniversiteye, hastanedeki bekleme salonundan ameliyat masasına, pansiyondan beş yıldızlı otele, fabrikalara dek, hepsine ofis mobilyaları sektörü hizmet veriyor. Türk Ofis Mobilyaları Sektörü iç ve dış piyasalardaki konumunu her geçen gün daha da arttırıyor. Sektörün sahip olduğu genç ve ileri teknoloji, kalite ve tasarımla umut veriyor.

KAYSO Bilgi Ocak-Şubat/2007, Sayı 67

Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ahşap Mobilyalarınızı Satın Alırken Lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkate alın.· Dolap kapakları iyi kapanmalı.
·Çekmeceler kolay sürülebilmeli.
·Çekmece içleri temiz olmalı; (kıymık, budak vb. içermemeli.)
·Uzun olan raflarda orta destek bulunmalı.
·Sürgülü kapılar ve dolaplar gıcırdamamalı ve kolayca sürülebilmeli.
·Uzun kapılar sağlam menteşelerle iyice desteklenmeli.
·Mobilyanın kostrüksiyonu sağlam ve güvenli olmalı.
·İç yüzey köşeleri pürüzlü olmamalı.
·İç aydınlatma kolayca yapılabilmeli.
·Masa ayakları yere tam basmalı ve birbirleriyle tam uyumlu olmalı.» Kumaş Kaplı Mobilyalarda...
·Oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmalı.
·İskeleti kuvvetli olmalı; gıcırdamamalı, sallanmamalı.
·İskelet ve köşeler kumaş ile iyi bir şekilde kaplanmış olmalı.
·Köşeler iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı.
·Dikişler ve biyeler düzgün olmalı.
·Desenler ortalanmış olmalı ve çizgiler dikişler uyumlu olmalı.
·Minderler esnek olmalı, koltukla tam uyumlu olmalı.
·Kanepe ve koltuk üzerindeki düğmeler güvenli bir biçimde dikilmiş olmalı.
·Sürekli kullanılacak olan ürünler sağlam ve sık dokunmuş olmalı.
·Temizlemek üzere çıkarılabilecek parçalar yırtılmayacak bir üründen yapılmış olmalı.
·Her pozisyon için oturma dengesi iyi sağlanmış olmalı.»
Mobilyaların alınması ve seçilmesiMobilyaların insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Bedenen ve tikren dinlenmeye ihtiyacı olan insanın aradığı rahatlık ve huzur, kullanışlı ve iyi döşenmiş mobilya ile elde edilebilir.
Kötü bir mobilya, sebep olduğu sırt, adale, bel ve ayak ağrıları gibi zararları yanında psikolojik olarak da kişiyi rahatsız ve huzursuz eder. Bunun yanı sıra vaktinden önce bozulur, eskir ve kısa bir zaman sonra da onarılması ve yenilenmesi zorunlu hale gelir. Bu yüzden mobilyaların seçiminin iyi yapılması gerekir.» Mobilyaları Satın Almadan Önce;Aile bütçesi ön planda tutularak mobilyanın kullanılma amacı, dekorasyondaki yeri ve önemi dikkate alınıp, ihtiyaç durumu ortaya çıkarılmalıdır.
Bu durumda yalnız yeni alınacaklar değil, varsa eski eşyaları da dikkate almak ve düşünmek gerekir. Mobilyaların seçiminde ihtiyaçlar, ekonomik durum ve zevk oldukça önemlidir. Ayrıca kullanışlılık, sağlamlık ve uzun ömürlülük gibi hususlar da önemle göz önünde tutulmalıdır.»
Mobilyaları Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:İhtiyacımız olan bir mobilya her bakımdan rahat, kullanışlı, uzun ömürlü olmalı ve dolayısıyla değerini karşılamalıdır. Bu sebeplerden dolayı satın alacağınız herhangi bir koltuk, kanepe, sandalye hakkında yeterli bilginiz olmalıdır. Bu bilgi çok sayıda mağaza gezilerek elde edilebilir. Görünüşü güzel olan bir mobilya rahat olmayabilir veya fiyatı uygun olmayabilir.Diğer taraftan dayanıklı, rahat ve uygun fiyatta olan mobilyanın da görünüşü güzel olmayabilir. Bu nedenle mobilyanın sadece dış görünüşüne bakmak yeterli değildir.
Kullanılma biçimi kontrol edilmelidir.Fiyat, rahatlık, birden fazla amaç için kullanılabilme, kapladığı alan, dayanma süresi, bakım masrafları da göz önünde tutulmalıdır. Yasal bir zorunluluk olmasına rağmen, mobilyaların özelliklerini de içeren kullanma kılavuzları çoğu zaman tüketiciye verilmemektedir. Bu durumda önce o ürüne ait kullanma kılavuzu istenmeli, kılavuzun verilmemesi durumunda mobilya dikkatli bir şekilde incelenerek satıcıdan mobilya ile ilgili tüm bilgiler toplanmalıdır.Mobilyaların yapımında kullanılan ağacın cinsi, birleştirme yerlerinin sağlam olması, cilasının düzgün olması da mobilya hakkında karar vermede önemli faktörlerdendir.
Ayrıca satın alınması, düşünülen mobilyadaki döşemelik malzemenin kolay yanmayan,terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olması da tercih sebebidir. Alınan mobilyanın eve veya büroya teslim masraflarının fiyata dahil olup olmadığı satın almadan önce öğrenilmelidir.
Mobilya seçerken tüm bu özellikleri dikkate alarak, istek, ihtiyaç ve bütçenize en uygun olanları seçiniz.

Mobilya dekorasyon,mobilya aksesuarları için ziyaret etmenizde fayda var.

Mobilya ararken bakmanızı tavsiye edebileceğim bir site var.
Buraya bakmadan mobilya almayın


Kaynak: http://www.turkmobilya.com